Всичко за дърводелството
themask - специалист
Virtex написа:
Може ли линк от къде е взето това нещо ?
Изглежда интересно.
От английския ибей естествено :)
Набарах го страшно евтино, имайки предвид че новите са по 200-300 паунда. Човекът ми изпрати и старата си фреза, защото не му трябвала. Въобще имам си занимавки. Иначе като модел се води Axminster Routalift - можеш да потърсиш.
EDI - майстор
Сложи го така, че фрезата да е към теб и да имаш свободен достъп до нея, ще ти е удобно при всяко положение.За смазка ползвай силиконов спрей.
wanderer - специалист
от какъв материал е плота, и с какви размери горе доло?
themask - специалист
EDI написа:
Сложи го така, че фрезата да е към теб и да имаш свободен достъп до нея, ще ти е удобно при всяко положение.За смазка ползвай силиконов спрей.
EDI, интересното е, че ако сложиш врътката за повдигане отпред, фрезата се пада отзад. Ако пък сложиш фрезата да е от предната страна, врътката може да се падне и под фенса...

За смазването - с WD40 ще стане ли? Той май нямаше силикон обаче.
wanderer написа:
от какъв материал е плота, и с какви размери горе доло?
Плотът не реагира на магнит - ерго от алумин е :lol:
Съвсем точно размерите са 37.5 х 30 см

Ето:
Прикачен файл:
20170330_185510_resize.jpg
wanderer - специалист
благодаря, от визията очаквах да е от някаква пластика.
nautilus33 - майстор
Някой може ли да каже дали това е оригинален бош

Изображение
Lisko - майстор
Не знам дали е истински, що да не е? Честито!
1300 Вата са кон и три четвърти.
:partyman:
nautilus33 - майстор
Още не съм я купил :) Проблемът е, че се продава без цангатаи държаца за нея. Ако като гледах в Ташев галвинг, само цнагагта е към 45лв, а държача сигурно и той, ама не намирам такъв. Та, много се чудя, дали да я взимам.
Иначе относно това да ли е истинска или не, реших да питам, понеже е бълно с ментета къртачи и перфоратори на Бош. Та, да не са почнали и фрези да правят.
PIP - майстор
Това кой модел е? Аз имам gof 1300 ce но 'етикета' е друг и е правена в Мексико. Прецени за какво ще я ползваш, на мен ми е тежка за ползване като малка фреза и слаба за тежки задачи. За мен е по-добре една малка и една голяма, отколкото среден вариант.
nautilus33 - майстор
Точно гоф 1300 е :)
Като начало ще дам нов облик на няколко стари мебели, които мисля да ползвам, но да им придам малко по-съвременен вид. А за по-нататък- бих искал да се науча да правя и по сложни операции с фреза. Но варианта "вземи си нещо ефтино" някак си не ме устройва, защото ми се струва, че ще отидат повече пари отколкото трябва.
Иначе бях гледал едни малки на блек енд декер, тези от по 480вата, доста има от тях втора ръка, но като не съм работил досега с такава машинка, и все ми се струват някакси много малко тезим 480 вата.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: