Всичко за дърводелството
PIP - майстор
nautilus33 написа:
Опитах с шкурка, Р1000, но не мога да установя съществена разлика. Най-вероятно аз не см го направил както трябва. Но в момента нямам дървен материал под ръка, за да тествам.

ПП само надлъжно ли се заострят ръбовете, или отдолу също(става дума за правия фрезер).
В albaco заточват ножове за ръчна фреза (и не само), 6лв на нож
Virtex - майстор
viewtopic.php?f=57&t=47045&p=866481#p866481

Не знам какво е състоянието по снимките, но като цена би трябвало да е добре за Dewalt DW625

https://www.olx.bg/ad/oberfreza-dewalt- ... 6KllN.html

Не е моя обявата, ако на някои му представлява интерес.
hitarpetar - специалист
Някой пробвал ли е да кара дълго оформяне по шаблон или дълги канали ( равностойно е) с прав фрезер ?
Трябва да направя едни дълги оформяния по шаблон и искам да използвам възможно най-тънкия фрезер. Да не се чупи за нула време де. Не ми е необходим с водещ лагер - просто прав фрезер ?
EDI - майстор
Просто не натискай много оберката, да не пречупиш фрезера, ако е 2-3 мм, карай бавно.
hitarpetar - специалист
Ще изчакам до края на месеца да пристигне фрезта и ще видя какви копир пръстени има в комплекта, че да знам колко дебел фрезер да купя. Уж всички комплекти са еднакво опаковани навсякъде, ама от опит май не е много вярно това твърдение.
EDI твоята Dewalt 26204 с какъв размер копир пръстен пристигна?
EDI - майстор
17 мм е копирната втулка.
hitarpetar - специалист
Съдейки по себе си а и по мой приятели и познати, все повече пазаруваме по интернет, а да не можеш да го пипнеш и да видиш какво всъщност купуваш не звучи много добре. Често гледам unboxing клипове на продукти които ще купувам, но понеже не си падам по изявата по клипове, мога само да помогна със снимки.
Снимките са на DeWALT 26204
Изображение
gif free upload

Изображение
best free photo upload sites

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И съответно някой и друг фрезер за разкош.....

Изображение
EDI - майстор
Ми честито.Няма да си разочарован, страхотна машина е. :partyman:
Virtex - майстор
Това:
https://www.amazon.co.uk/Faithfull-Tung ... 000C750IS/
дали си струва за 40 паунда ( около 90лв ) ?
bulhomes2 - майстор
Аз не бих ги дал и ще обясня защо. Имам от комплектите по 12 фрезера. От тях съм ползвал най-много 6. А съм си накупил ред други по-интересни (за мен) фрезери. Та в тоя куфар има доста фрезери, които никога не биха ми потрябвали. Примерно - гледам, че има 4 прави фрезера с лагер отгоре. Какъв е смисъла да са 4, като същата работа се върши от най-тесния. Той е най-висок и вероятно само той става за 18 мм плоскости.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: