• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
plamen6703 - майстор
Не се оправдавам за нищо, нали знаеш, който е безгрешен нека пръв хвърли камък :wink:
Гледам, че в темата се е появил и един виден неграмотник, който твърди, че честоти около 100kHz в инверторните електрожени са простотии, но има неща, които не ги пише в интернет и няма откъде да ги знае, а и само с четене не става :partyman:
Последна промяна от plamen6703 на пон сеп 11, 2017 10:59 pm, променено общо 1 път.
zz_stefanov - майстор
hidrazin написа:
Инвертор за подсветка на телевизор, инвертор за заваряване, инвертор ЧИСТА синосуида 50Hz, инвертор за соларността панели, инвертор за захранване в кола, инвертор за електромотор, инверторен климатик, инверторен хладилник, инверторен ... вибратор. :lol:
Нещо общо между всички???
Всички преобразуват AC и DC в някой етап.
Най-често от DC в AC но не е задължително.
Може да се почне от AC, да се мине през DC и накрая да е пак AC.
Може и DC и пак си е инвертор.
Така че простотиите за 100kHz и инверторните електроженист са ... смешни.
Пламчо да оди да чете .... :-D
И не само той ...
:partyman:
.......
Хидра, всичко ми се преинвертира по няколко пъти. Демек, ошашави ми се шашавилото. Инвертира ми се конвертора и ми се конвертира инвертора :lol:
Убеден съм, че ме разбираш.
Весело да е :)
hidrazin - майстор
zz_stefanov написа:
...Убеден съм, че ме разбираш....Весело да е :)
Тебе те разбирам. Не разбирам новия шут на форума.
Оня дето в тая тема затъна до ушите в лай...на и се гърчи да се измъкне по кюлоти... :lol:
Майтап да става... Хиля се здравословно и ще спя приятно.... :-D
:partyman:
plamen6703 написа:
Няма място за упреци, ето ти примерна елементарна блокова схема на инверторен електрожен... токоизправител, филтърен кондензатор, инвертор, резонансен блок, импулсен трансформатор, токоизправител, филтърен блок... кабели, ръкохватка, електрод.. :)
Прощавайте че се намесвам в темата ама може ли да попитам нещо. Имаме инверторен електрожен и му гори често една интегралка ус3845 и едни диоди в изправитела на какво може да се дължи това?
kozl - майстор
Голямо забавление се заформя и в тая тема.
Напомня ми за една друга тема за реактивната енергия и за........ Фиката. Той може би е избрал друг форум, за сериозно отношение оти го не срещам от доста време тука.
Тоя форум основно е за заебвление :lol:
gogo7777 - майстор
Трифазно бързоварче с лъжички, с колко лъжички се прави? С 3 или с 4?
zz_stefanov - майстор
Зависи дали консуматора е в звезда или триъгълник :lol:
gogo7777 - майстор
За в звезда не трябва ли лъжичките да са симетрично разположени?
zz_stefanov - майстор
Сега, за звезда се ползва една голяма супена лъжица (за нулата) и три R,S,T лъжички за кафе :)
gogo7777 - майстор
Да бееее.....и един черпак за ДТЗ-то.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Странна случка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: