EDI написа:Аааа, такова нещо особено на оберката като върти с 30000 оборота хич не го и помирисвам.Моята е точно такава. по-напред в темата бях питал, но не знам дали никой не видя въпроса, понеже след мен май имаше други въпроси, или просто никой нямаше отговор. Та, мисля да си взема регулатор на обороти, самоделен, не фабричен(представлява нещо като външен контакт, в който се включва фрезата, с копче за регулиране), та се чудя дали ще ми върши работа, за да намаля оборотите до 13-15 000. Или и мощността ще падне значително. Също така не знам дали ще има някакъв ефект върху мотора или други компоненти продължителната работа при намалени на 50% и повече обороти.
Оберките са еднакви, само дето едните имат, а другите нямат регулатор.Пробвай, няма и нищо на фрезата.Сега, дали точно този регулатор ще работи е друга работа, само опита ще покаже.
Моята е с регулатор, щото тези големите, дето ги въртя, особено табления, на 28-30000 оборота ще изтрепят народа из махалата.Табления се върти на най-ниските обороти.