• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Колко термоглави си поставил, 16 ли? Каква температура си задал по стаи? Колко квадратни метра отопляваш? Къщата има ли изолация и каква? От какви тухли, колко сантиметра са зидовете на двата етажа? Каква ти е дограмата, колко квадратни метра джамове имаш? Колко килограма пуска шнека на час? Какви са сегашните настройки за трите мощности?
astroka - специалист
andy_forresite написа:
Колко термоглави си поставил, 16 ли? Каква температура си задал по стаи? Колко квадратни метра отопляваш? Къщата има ли изолация и каква? От какви тухли, колко сантиметра са зидовете на двата етажа? Каква ти е дограмата, колко квадратни метра джамове имаш? Колко килограма пуска шнека на час? Какви са сегашните настройки за трите мощности?
12 термоглави и четири крана. Крановете са защото в стълбите и баните радиаторите са последователни.
На стайте съм задал глвите на 22градуса.
Отоплявам два етажа по 120кв.м
Изолация с вата, американския тип.
Дограмата е алуминиева, всяка стая с троен прозорец.
Шнека не знам колко пуска. Сега настройките на мошностите са
3та- 8,6/43сек/48%
2ра - 5,8/43/45%
1ва- 3,5/40/42%
Разликата в степените е 8/4/0
Осветеността на 3та върти 170/180
На втора 110/160
На първа не е слизало!
Оборотите на вентилатора:
3та - 1300
2ра- 1150
Преди два часа зададох 66градуса и почна да работи на втора и държи 58-60 градуса. Помпата е на 52 и първа римско
gnt69 - майстор
Добре де да питам тия термоглави не затварят ли, като се стоплят стаите би трябвало да затворят и да вдигнеш температура. Другия вариант е да са те накичили с термоглави с неподходящи кранове. Върви в една стая сложи един термометър и виж като стане 24 градуса радиатора изстива ли.
astroka - специалист
gnt69 написа:
Добре де да питам тия термоглави не затварят ли, като се стоплят стаите би трябвало да затворят и да вдигнеш температура. Другия вариант е да са те накичили с термоглави с неподходящи кранове. Върви в една стая сложи един термометър и виж като стане 24 градуса радиатора изстива ли.
Имам термометри в две от стайте и главите си затварят при достигане на градусите. Главите са Херц. Затварят си и радяторите си изстиват и после пак затоплят щом падне температурата.
gnt69 - майстор
Не знам аз лично нямам обяснение. И във къщи като започне да гори и е трудно на горелката ама в един момент наваксва главите започват да затварят и степените спадат. :partyman:
andy_forresite - майстор
Таваните на горния етаж имат ли изолация?
Какъв е разходът за 24 часа?
Втора не гори правилно. Увеличи на 1200-1240 някъде. Гледай осветеността и ако не ти изнася си го върни.
Температурата в комина колко е?
astroka - специалист
andy_forresite написа:
Таваните на горния етаж имат ли изолация?
Какъв е разходът за 24 часа?
Втора не гори правилно. Увеличи на 1200-1240 някъде. Гледай осветеността и ако не ти изнася си го върни.
Температурата в комина колко е?
На тавана на пода има изолация 3см. Разхода за последните 24 часа е някъде към 4 чувала (50-55кг. )С кое се увеличават уборотите на вентилатора. Ако е с процентите, при всяка степен ли да ги вдигна. Колко трябва да е осветеността на втора?
andy_forresite - майстор
С процентите.
Осветеността е добре да е 175-185 на всички степени. Ти си с дървени пелети и не би трябвало да е проблем.
Таванът предполагам е плоча 15 Санта. Три сантиметра е слабо.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Обезвъздушаване на локално парно без кранове и обезвъздушители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: