Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Като хванеш основата, посукваш леко тялото.То луфт някакъв минимален ще има, въпроса е да не играе много.Ако си без фрезерче, поне пробвай дали добре се завива гайката.
nakatasan - специалист
Аха оки. Може да задавам тъпи въпроси, ама за първи път ще купувам такъв инструмент.
Поздрави
nautilus33 - майстор
Някой чувал ли е за оберфреза Xpro и въобще какво производство са? В нета не намерих абсолютно никаква информация.
nakatasan - специалист
nautilus33 написа:
Някой чувал ли е за оберфреза Xpro и въобще какво производство са? В нета не намерих абсолютно никаква информация.
Здравейте, и аз не съм я чувал, ама по всяка вероятност ще е сглобявана в Китай, както многото неща, които се произвеждат идват от там.
mavryt4o - майстор
Здравейте имам проблем с оберфреза bosch pof 1200 ae.При закачане на голям фрезер започва доста силно да вибрира.Взеха да се трупат поръчки и мисля да я обслужа с смяна на четки и лагери мисля че проблема е в последните.Въпросът ми е в това дали някой може да ме препрати към техническа информация за модела от нея да си намеря номера на лагерите че нищо не намирам.Искам утре сутрин като се прибирам от работа да си набавя частите от Пловдив да се прибера в къщи и като знам че имам всичко налично тогава да развалям.Благодаря!
bulhomes2 - майстор
Най-сигурно и лесно е преди да идеш на Пловдив да разглобиш. То все ще разглабяш - какво ти пречи дали ще е преди или след ходенето?
ZEDYCUS - майстор
За да махнеш долния лагер( от към цангата) ще ти трябва преса или много голяма скоба. Само с чук, най много да си прецакаш ротора или отливката която държи лагера. Преди време се борих с бъджета имаше яки вибрации също. Като го разглобих се оказа че ротора е от две части, две парчета оси събрани от роторния пакет. Дано и боша не е така.
пишман_майстор - майстор
mavryt4o написа:
Здравейте имам проблем с оберфреза bosch pof 1200 ae.При закачане на голям фрезер започва доста силно да вибрира....
А със сигурност ли е от лагерите? Ако е така, то ще има доловим радиален луфт във вала. Аз обаче си мисля, че проблема не е там. Нова ли е купувана или втора употреба? Щот може да се окаже друго, примерно неоригинална или износена цанга. Ако имаш индикатор , може да провериш и за отклонение в радиуса.
EDI - майстор
Маврудчо, тя до 8 мм опашка, какво толкова голямо слагаш, с голяма периферия ли са фрезерите и до колко Ф е голяма.По принцип машинката е за фрезери с до Ф 40 на периферията и трябва да работиш в диапазона 1-2 деление на потенциометъра за твърдо дърво.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: