Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Globe - специалист
Здравейте,
Скоро започвам основен ремонт и си мисля дали да не поставя филтри след водомера? Апартамента е ЕПК и се намира в София . Щранговете са нови ,като само в апартамента тръбите са стари..,но се е случвало след ремонт на съседи да страдам с дебита на водата.. Естествено сега започват да възникват въпроси ,като например какви филтри точно да сложа? (доста голямо разнообразие излиза в интернет) Предполагам "самопочистващите" изглеждат доста удобни с оглед на това ,че само въртиш крана и са ок? ,но дали са достатъчно финни ? и дали са удачни като цяло? Търся компактни като размер,за да не заемат цялата шахта. Иска ми се да поставя и на 2-те тръби на водата хем да си пазя уредите и душа със "смарт контрол", който си взех. Главната идея като цяло е да пия от тази вода и ми се иска да е с максимално малко боклуци.
Оглеждам се за всякъкви съвети и мнения по темата :)
Поздрави
swissmad1 - специалист
пон мар 25, 2019 3:21 pmGlobe написа:
да пия от тази вода и ми се иска да е с максимално малко боклуци.

Тогава ти трябва такова филтърно тяло ,съответно със филтриращите елементи към него:
Прикачен файл:
филтър вода.jpg
филтър вода.jpg (56.62 KиБ) Видяна 2276 пъти
nikolov333 - майстор
Вчера мих филтъра и му сменях мембраната ама не го снимах да видиш, какво беше вътре. Боклуците и ръждите идват от магистралните водопроводи и няма файда от новата локална инсталация в случая.
Globe - специалист
@nikolov333 Напълно съм съгласен ,но и инсталацията в сградата е някакъв фактор :)

Вариянтите за "самопочистващи" филтри с връткане на кранчето не са ли удачни като цяло ? Изглеждат доста по-лесни за подръжка и позволяват бързо и често почистване? Гледам да изглежда и по-компактно ,че не изглеждаше да има прекалено много място зад стената. (сега не мога и да видя ,защото дупката е изградена и водомерите са вътре :rolleyes: :rolleyes: :lol: :lol: )
swissmad1 - специалист
вт мар 26, 2019 11:51 amGlobe написа:


Вариянтите за "самопочистващи" филтри с връткане на кранчето не са ли удачни като цяло ? )
Не защото другите филтри имат степен на очистване – до 1 микрон (сменящите се филтърни елементи могат да бъдат с различна големина на пори: 1, 5, 20, 50 µm.което пък отговаря на условието за
Главната идея като цяло е да пия от тази вода и ми се иска да е с максимално малко боклуци.
), а ,,самопочистващите" филтри са на 100 микрона + това ако искаш са го почистиш добре пак трябва да го разглобиш и измиеш хубаво.

Тема "Филтър за вода след водомера." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: