Всичко обре, но какъв ще е тоя буферен съд, бойлер ли имаш предвид или буфер за отопление, колко литра? Всъщност няма значение, просто няма да стане така с 3 източника. Иначе като идея е супер 

чет авг 01, 2019 8:02 amLazarGanev написа: Всичко обре, но какъв ще е тоя буферен съд, бойлер ли имаш предвид или буфер за отопление, колко литра? Всъщност няма значение, просто няма да стане така с 3 източника. Иначе като идея е суперДа кажем 300 литров на елдом с две серпентини.На едната е вързан котела,а на другата солатните батерии и термопомпата. Ако през зимата е слънчево и соларните батерии успяват на произведат по топла вода от Тп да има клапан който да отваря и да кажем антифриза да се завърта и през тях.![]()
чет авг 01, 2019 7:53 amwily_antbear написа: Намислил съм да сложа буферен съд с две серпенитни.През едната за прекарам термопомпата и соларните батерии,а на другата да вържа едно котле за всеки случай.Аз лично ТП и котела директно бих ги вързал към буфера. Само слоарите към долна серпентина, защото работят с незамръзваща течност или ако са с вода то те ще са без налягане.
чет авг 01, 2019 2:21 pmшоп написа:Котела не отделя ли ръжда затова ми се иска да е на отделна серпентиначет авг 01, 2019 7:53 amwily_antbear написа: Намислил съм да сложа буферен съд с две серпенитни.През едната за прекарам термопомпата и соларните батерии,а на другата да вържа едно котле за всеки случай.Аз лично ТП и котела директно бих ги вързал към буфера. Само слоарите към долна серпентина, защото работят с незамръзваща течност или ако са с вода то те ще са без налягане.
чет авг 01, 2019 6:35 pmwily_antbear написа: Да попитам за мощността дали ще е удачно да използвам двете мидеи 22 и 28ца или да търся подходящ трифазен компресорСнимайте, за да видим кои са компресорите.
ср авг 07, 2019 12:52 pmBoyan написа:Toshiba са и двата компресорачет авг 01, 2019 6:35 pmwily_antbear написа: Да попитам за мощността дали ще е удачно да използвам двете мидеи 22 и 28ца или да търся подходящ трифазен компресорСнимайте, за да видим кои са компресорите.
При някои модели е много трудно да се направи "общ картер".
В много случаи бих предпочел да реализирам две независими по фреон секции.
Който и вариант да изберете, ще помагаме![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: