Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Билян - специалист
С външното тяло съм готов но с пропанбутан не мога да нагрея топлообменника утре ще пробвам с ацетилен надул съм го на 30 бара ще си каже утре.

Прикачен файл

IMG_20200510_192806.jpg
KingLin - майстор
Някакво мнение за тази ТП от ибей ЦЪК? От описанието се вижда, че е едноконтурна 12.5 kW с компресор Тошиба. Цената е нещото, което ме привлече преди време, а сега дори е намалена (беше 2к паунда преди короната), обаче от няколкото зададени въпроса на продавача, получих отговор само за цената на доставката. Струва ли си изобщо да се занимавам и дали има нещо аналогично на нашия пазар, защото от гледаните оферти до сега имам чувството, че нашите търговци са надули цените 2-3 пъти.
Билян - специалист
В България само частите струват горе долу толко. Без друга информация не бих я купил ако е с долнопробни топлобменници и китайски компресор са пари на вярата. Можеш да прочетеш назад мойте премеждия с термопомпа на геоток не остана нищо от нея освен контролера и два топлобменника. А вода имаш ли Мерил ли си дебит от там се започва помпата после
KingLin - майстор
пон май 11, 2020 11:29 amБилян написа:
А вода имаш ли Мерил ли си дебит от там се започва помпата после
Мерена е веднага след сондирането - около кубик и половина на час, като сондьорите казаха, че ще нарастне след разработката, освен това беше и август месец, т.е. в сухия сезон, а аз ще я ползвам в отоплителния сезон. Сондажа е близо 40 метра, като съм точно до дере, което целогодишно има вода и е на 25 метра денивелация под парцела. Надявам се от към тази част на нещата да съм ок.

Определено нямам финансовата възможност да купя готово решение (искат по 30-40к), газ няма за сега, пелети или въглища не искам и това за сега ми е варианта който мога да си позволя или да съм с газ и да слагам резервоар или да сменям бутилки в несвяст.

За компресора пише Toshiba rotary compressor - имат ли китайски ментета тия?
Билян - специалист
Има ментета и то доста. А и роторен компресор не е добра идея скрул работи по добре . От къде си може да ти помогне някой даа си я направиш сам . Аз никога не се бях занимавал с това с помощта на форума си направих две една за отопление и една за бойлера. Дебит на сондажа се мери ноември декември тогава е най малко.
шоп - майстор
пон май 11, 2020 12:52 pmБилян написа:
скрул работи по добре .
+1 към мнението

Иначе човека е от Варна, пише си го. Бг е толкова малка, че това няма значение. Ако не ти се прави ТП сам си купи една от Боян или от Вальо и ще си доволен. Качествени елементи, гаранция, тех. помощ във всеки един момент...
И двамата могат да ти направят освен стандартна ТП с копеланд скрул и добре оразмерени ТО, поръчкова ТП с зададени от теб изводи, вградени ТО за БГВ, рекуператори, двустъпални и така нататък.
joomlla - специалист
пон май 11, 2020 1:47 pmшоп написа:
пон май 11, 2020 12:52 pmБилян написа:
скрул работи по добре .
+1 към мнението

Иначе човека е от Варна, пише си го. Бг е толкова малка, че това няма значение. Ако не ти се прави ТП сам си купи една от Боян или от Вальо и ще си доволен. Качествени елементи, гаранция, тех. помощ във всеки един момент...
И двамата могат да ти направят освен стандартна ТП с копеланд скрул и добре оразмерени ТО, поръчкова ТП с зададени от теб изводи, вградени ТО за БГВ, рекуператори, двустъпални и така нататък.
Да си жив и здрав. Може ли да ми пратиш техни координати. Благодаря. ПП. Две ТП (високотемпературни въздух-вода)по 10 кВата ми трябват.
шоп - майстор
Това е тема за ТП вода-вода
И цитираните хора въздухари не правят.
joomlla - специалист
вт окт 06, 2020 9:26 pmшоп написа:
Разбрах.Благодаря
Ahmakov - специалист
вт окт 06, 2020 9:26 pmшоп написа:
Тя темата е за ТП вода-вода, но не купу си от... а всеки??? може??? да си направи сам...
А дано, ама надали...
Само търпение, след 200 - 300 години, ще се научат и въздухари да правят.

Тема "Термопомпи Вода-Вода - всеки може да си направи сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: