Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Spaidy написа:
Абе вие сте луди обаче... кефите ме. :lol: :lol: :lol:
Колега, моята гледна точка е, че шкуренето е бояджийска работа.

Незнам всеки сам си преценява, но това е моята гледна точка. Така са ме учили и на тоя принцип си държа.
Я да те питам значи тези момчета който шпакловат ще праснат 2 ръце шпакловка, 1 ръка колор кит, накрая ще изшкурат и ще ти вземат 6 лева на квадрат? А после ще дойде някой чепат бояджия ще изпие 6 бири и ще си тръгне пиян и ще ти вземе 1 левче за грунд и 4-5 лева за боя? Е според теб справедливо ли е? Можеш ли да сравняваш като труд шпакловане с боядисване за едни и същи пари?

Ето моето предложение. Викни ги да боядисват те и те ще си шкурят стените. Ако искаш ти да си боядисваш не е толкова трудно повярвай ми. Вземи една шкурка 150 и газ, даже дето ти казват хората и с 120 става.

А ако не ето и още едно предложение кажи им, че не искаш колор кит само шпакловката да им платиш примерно на 4 лева или колкото се спазарите (междодругото са ти взели супер евтино за 2 ръце шкапловка и 1 ръка колор кит) и си викни майстор който да ти направи колор кита да ти боядиса и готово.

Междодругото W123 това предложение с плащането за всяка ръка е много добра идея колега, не се бях сещал, но е много идейно защото човека знае дефакто всяка ръка какво правиш и какво му струва, а не като му кажеш някаква цифра да се хваща за главата и да охка. :lol:
Драги, това, че ще вземеш 6лва си е твой пазарлък. Бояджията боядисва. Влиза, грундира, боядисва до готово, почиства си и си тръгва. Неговият пазарлък е за боядисване.
По-подробно искаш ли да пиша?
Не е правилно, всеки да оставя по нещичко за следващия. Включи си шкуренето в цената. Шкурене си е към шпакловка! Не е редно шпакловчик да си остави ръцете и като във вица бояджията да оправя.
Съвсем ми е прясно като бояджия да правя фаските на плочкаджиите, фугирах, шкурих... много кеф ми беше. И не за друго (платиха ми и това), но някакси разчета на време и усилия беше друг.
W123 - специалист
Мдаааа,за това аз като предимно шпакловчик и рядко бояджия си шкуря след като шпакловам.Издавам обекта шпаклован,изшкурен,изметени стени и тавани, и минати с влажен парцал два пъти,изметен и измит с препарат под.Викам клиента да гледа и му връчвам един червен молив да си търси косури и отивам да пия Пепси.След половин час се връщам и ако има нещо си го оправям па ако ще и пак да стане свинщина...пак ще чистя като не съм гледал така е...
Сега вече клиента е абсолютно сигурен че стените са това което е поискал.Бояджията след мен ако се окаже некадърник и направи стените на ленти или на петна или грапави на места не е моя работа и клиента ми е сигурен че проблема не е в мен колкото и да се оправдава бояджията че шпакловчика е прецакал стените.
Имал съм случаи да шкуря нов латекс на моя шпакловка поради некадърен бояджия.Една смотла си плати за дяволъка че й досвидяха по два лева повече на квадрат които й бях поискал аз на фона на масовите цени.И какво стана?И още латекс си купи и пак плати за боядисване ама и за шкурене...
ivasim - помощник
Така като гледам май ще искам отстъпка от цената и няма да ги карам изобщо да слагат колор кит.
За колор кита мисля да взема друг човек. Може ли да ме ориентирате в цената на кв.м. колор кит с включено шлайфане?
Spaidy - специалист
ivasim написа:
Така като гледам май ще искам отстъпка от цената и няма да ги карам изобщо да слагат колор кит.
За колор кита мисля да взема друг човек. Може ли да ме ориентирате в цената на кв.м. колор кит с включено шлайфане?
Ако искаш за 4 кинта на квадрат идвам за колор кита + шкурене и си изчиствам, измитам и т.н.

ПП: в последно време се усещам сам, че се натискам на всякъде за работа и се извинявам ако дразня някого ама ходи ми се на море. :-D
ivasim - помощник
навиха се да си го направят те + шлайфането за още 1лв върху цената. Общо ми излезе 7 кинта, което май е добре.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не бързай...
Spaidy - специалист
ivasim написа:
навиха се да си го направят те + шлайфането за още 1лв върху цената. Общо ми излезе 7 кинта, което май е добре.
То добре си ги пазарил ама почакай да видиш ефекта и тогава ще си направиш равносметка струвало ли си е. Шкуренето е много важна част от шпакловката, защото от нея ти зависи как ще изглеждат стените след нанасянето на латекса (ако и латекса е добре нанесен разбира се).
Natalka - специалист
W123 написа:
Мдаааа,за това аз като предимно шпакловчик и рядко бояджия си шкуря след като шпакловам.Издавам обекта шпаклован,изшкурен,изметени стени и тавани, и минати с влажен парцал два пъти,изметен и измит с препарат под.Викам клиента да гледа и му връчвам един червен молив да си търси косури и отивам да пия Пепси.След половин час се връщам и ако има нещо си го оправям па ако ще и пак да стане свинщина...пак ще чистя като не съм гледал така е...
Сега вече клиента е абсолютно сигурен че стените са това което е поискал.Бояджията след мен ако се окаже некадърник и направи стените на ленти или на петна или грапави на места не е моя работа и клиента ми е сигурен че проблема не е в мен колкото и да се оправдава бояджията че шпакловчика е прецакал стените.
Имал съм случаи да шкуря нов латекс на моя шпакловка поради некадърен бояджия.Една смотла си плати за дяволъка че й досвидяха по два лева повече на квадрат които й бях поискал аз на фона на масовите цени.И какво стана?И още латекс си купи и пак плати за боядисване ама и за шкурене...
Ако половината от майсторите работят като теб , повярвай ми няма да има и помен от недоволни клиенти :) . Ако решиш да се местиш към Варна- обади се :o Сори за спама!
По темата - шкуренето си е работа на шпакловчиците.
masterval - майстор
Ивасим,
Чети писаното от 1,2,3, все едно аз съм го писал :-D , само едно нещо съм пропуснал.
Когато заглаждам с шкурка, си помагам с една ламба в лявата ръка, поне 100 вата да е. Всичко се вижда, та собственика и да му се прииска, не може да почне нов пазарлък.
Когато дойде време да приемаш работата, го направи това.
НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ ДА ПОДЛИВАМ НИКОМУ ВОДА ИЛИ ДРУГИ ТЕЧНОСТИ, НО ТАКА СЕ ПРАВИ, И ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ.
А колор-кит, между другото, за ЕДИН ЛЕВ НА МЕТЪР² е нонсенс, според мен искат да те прецакат отвсякъде! Просто ще направят поправки и ще кажат: "готово, плащай".
W123 - специалист
Па ако си по заядлив вземи луминисцентна лампа...малеее ако знаеш какво ще се покаже на тази стена :-D

Тема "Опитват ли се да ме метнат ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: