• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
velsi - Почетен майстор
"Фоклсфаген" е както се отваря страничната врата на бус. Но е безумно скъпо.
masterval - майстор
Хармониката е по-скоро декоративен елемент, интериорен. За "сигурност" при нея не се говори, тя си е вид параван.
Докато врата тип "Фолксваген" си е нещо много сериозно, има долно водене, горно, уплътнява се идеално, заключва се и пр. Затова е скъпо.
Но при отвор 240 см можеш да направиш половината отваряема. (Има система, при която се постигат почти 200 см отваряемост, но няма май тази сигурност)
За обкова можеш да питаш във "Коматек", те имаха такъв обков "Мако".
Вероятно и други фирми имат, но аз съм купувал от тях, затова съм сигурен, че имат.
Takezo Sensey - модератор
Малко цени само на обков :

2.40 - 2.70 - тип Фолксваген , височина на крилото до 2.35 и ширина до 1.60 - цена 1202 лв.

2.40-2.70 - тип Хармоника височина на крилото до 2.35 разделено на :
3 части - цена 1180 лв.
4 части - цена 1263 лв.

2.40-2.70 - тип Хебе шибе (плъзгане с повдигане ) - цена 1374 лв.

...за стъклопакети сложи - триплекс , достатъчно сигорно е ...и така

:-D
sabuke - помощник
За триплекс ще сложа , но имам колебания относно "хармоника" и "фолксваген" :
1. не са толкова сигурни и
2. уплътняването

Аз го виждам така - 3 крила и всяко да се отваря само за себе си.
sabuke написа:
За триплекс ще сложа , но имам колебания относно "хармоника" и "фолксваген" :
1. не са толкова сигурни и
2. уплътняването

Аз го виждам така - 3 крила и всяко да се отваря само за себе си.

Виж сега , ...какво значи сигорни , то и триплекса се чупи....ако те притеснява за взлом.

Има основно за ПВЦ и АЛ. де и противозлемен обков , допълнително усилен.

Но ще ти дам жокер ....преди години на колегата му разбиха апартамента , с така наречените блиндирани врати....взеха му доста неща ... :|
Счупена ключалка , и ....ако щеш и бронирана да е все е тая.Никой не е тръгнал да влиза (чупи)с вратата , чупи се ключалката.
Така че хвърляй на боб и си викай "...да те не среща мечка...", че....нали знаеш , няма начин да няма начин.Ако не през вратата ще ...да не изпадаме в подробности.

Направи си касетен прозорец , т.е. цялата тази витрина на "накръсти" на малки прозорчета , и да се счупи стъкло , касата ще остане.

Ал. има много големи линеини разширения ...не уплътнява добре особенно при касетни прозорци. ...

Дървото , колкото и ще да е качествено ...има само 4 години гаранция.Или поне на мен ми е така известно от мой приятел които работи във фирма за дървена дограма......въпреки че е трислойна , а цената е ....ако искаш , ще те свържа .

Горещо препоръчвам ПВЦ , но масивен профил за пример SALAMANDER 5 камери е 80мм. как мислиш ще провисне ли .....но ти си знаеш най добре.

Дано да съм бил полезен :-D
sabuke - помощник
takezo написа:

Никой не е тръгнал да влиза (чупи)с вратата , чупи се ключалката.
Аз ключалка от външната страна няма да имам. И на старата нямам.Този портар ще се отваря само от вътре и затова се интересувам от всичко за подсигуряване.
ок...сложи си охранителна ролетка ...
sabuke - помощник
днес говорих с една фирма и ми препоръчаха дървеният профил да е от сибирска лиственица....... някой има ли мнение по въпроса?
Master_Kenobi - V.I.P.
sabuke написа:
днес говорих с една фирма и ми препоръчаха дървеният профил да е от сибирска лиственица....... някой има ли мнение по въпроса?
Имам - не е лоша лиственицата. Стария Санкт Петербург и Венеция били построени с лиственица. Сградите имам предвид. Не съм проверявал лично. :-D Много водоустойчива е. Но дограмата не кисне във вода, нали.

Аз предпочитам обаче меранти. (Поръчката ми за вкъщи е вече почти готова :) ) Много по-леко дърво е, което е важно за отваряемите крила. Малко по-меко е от дъба и лиственицата, но е много устойчиво на плесени и гъбички. Може да има нюанси в цвета (ако е с безцветен лак), които стоят много приятно, но обикновено производителят подбира еднакви за една поръчка. Още повече една врата... Мисля, че и цената е малко по-ниска от лиственицата.

П.П. Поинтересувайте се кой доставя трислойните профили на фирмата производител. Добре ще е ако доставчика е австрийската JAF. BMW-то на дървените профили са! :-D
  • 1
  • 2

Тема "дограма за къща - дървена или Al" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: