• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
И така става , само че веднъж сложих съда ниско над камината и се получи следното - при пуск на помпата водата от съда изтичаше , пълня с вода и пак изтича и казах край с тоя начин на свързване - сложих помпата на топлата вода и се оправи . Значи печка -тетка за съда нагоре , малко тръба 3,4 коляно надоло филтър,помпа и колектор .
asenlynch - специалист
А по принцип топлата вода не трябва ли да влиза отдолу на радиатора за по-добра циркулация!
П.С. не смейте-невеж съм.. :?
filmatoplo - майстор
За много години да сте живи и здрави . Да има и такова свързване отдоло на радиатора .
Здравейте и за много години!
Имам намерение да си правя локално парно, като за целта ще използвам камина с големина на водната риза 17кв и съответно ще свържа 4 радиатора, лира и бойлер. Според вас дали тази мащност ще е достатъчна, имайки в предвит, че ще отоплявам едноетажна къща от 80м2, частично санирана ? Какво ще кажете за принципа на циркулация, гравитачен или с помпа и бай пас? Благодаря предварително
илко илиев - специалист
ако котела или камината са ти понадолу от радиаторите поне на 1-1,5 метра от долния край на радиаторите ще стане и без помпа но за всеки случай си сложи и исложи температурен датчик да ти я включва например на 50гр.това е от мен аз ако съм така ще го направя
  • 1
  • 2

Тема "Локално парно с камина - схема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: