• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
root666 - специалист
vankata88 написа:
Може ли снимка на цялото дъно (там кадето са ел.компонентите)
+ модела.
Благодаря.
Ами всъщност това е цялото дъно с електрическите компоненти. Въпроса ми е как да сваля нагревателя за да го измеря и евентуално да купя нов - никъде не виждам болтове.

mitcd написа:
Само да питам тия двата кабела(червения и зеления),защо са в паралел на мостовака ???
Бойлера не съм го монтирал аз, но мисля че не са свързани накъсо, просто са изолирани.
mitcd - специалист
Не съм казал че са накъсо,а защо са в паралел.За глим лапата ли е,за какво е ?Снимай всичките кабелаци отдолу със все релета че така не става ясно.На Елдом реотана е точно над термо релето(нанизано директно на реотана).
Tisho - специалист
Доколкото си спомням тия фламини нямат фланец трябва да извадиш терморегулатора и над него е нагревателя който представлява една голяма гайка развиваш я и това ти е нагревателя
Tisho - специалист
А самият терморегулатор има 2 клеми от горна страна който влизат в нагревателя и от там подава ток може и те да са нагорели нещо ама като го свалиш ще разбереш къде е проблема
root666 - специалист
Успях да сваля терморегулаторасамо го дръпнах и той се извади от двете клеми. Под него имаше малко кръгло бяло капаче с болт по средата. Развих и се показа долната част на нагревателя, само че се вече наистина няма никакви болтове - как да го сваля? Моля помагайте. Ето снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Милен - майстор
Първо спираш водата, после източваш бойлера и на трето място буташ фланеца нагоре и той ще влезе в водосъдържателя. После го завърташ леко и го вадиш с малко чалъм. Този тип фланци са без болтове .На Елдом имаха само една скоба която го държи на място да не падне вътре, когато е обърнат обратно бойлера в магазина. Принципа е същия като на тенджера под налягане - уплътнява налягането на водата от вътре на вън.
Премери с мултицет нагревателя - между двата извода и към корпус. Ако е в ред провери си и комбинираният терморегулатор/термозащита. То друго няма каво да изгори. И като слагаш обратно фланеца сложи си нова гарнитура, това е задължително.

Нещо не ти виждам зануляването на бойлера, имаш ли такова?

Отвора между двата извода на нагревателя за какво е. Според мен там трябва е шпилката която държи нагревателя за фланеца, ама не се вижда нищо :?
Trifun - специалист
Милене, в отвора се навива болт, който държи всичко - минава през една ламаринка с формата на самия фланец, и се завива в основата на самия нагревател - мнооого шибано са го направили :sad:
По мое скромно мнение, Фламина са най-смотаните бойлери по всичките Земни кълбета !!! :razz:
Само да допълня малко описанието на процедурата :
Ако нагревателя е 2 или 3 KW, те са извити - така се продават от завода-производител. Та често, от продължителната работа, високата температура и натрупаният през годините варовик, тази извивка се разширява допълнително, и ако не си пъхнеш ръката вътре и не го свиеш, няма начин да го изкараш навън.
Да не говорим че отвора за фланеца при Фламина е по-малък от останалите бойлери :sad:
С един колега преди време се майтапехме че Фламина трябва да се ремонтира от електричар-гинеколог ... :-D Аз бях успял някак си да си навра и двете ръце вътре и се чувствах точно като такъв :lol: - оттогава съм се заклел че никога вече няма да се докосна до Фламина през целият си съзнателен живот ! :)
( А казват, че тясното правело по-голям кеф - лъжаааат ! - изобщо не изпитах никакво удоволствие ! :razz: :wink: )
Милен - майстор
Аз говорех за същата планка (скоба) с шпилка при варненските бойлери. На нея се връзваше и занулението. Обаче на тия снимки нито планка, нито шпилка се вижда, а и занулението му не се вижда. А човека каза че само това на снимките са чарколяците и кабелите и не се похвали да е махал нещо.
Тоя тип фланци и тесните и по широките са си направо отвратителни за ремонт. Отвориш ли го един път, след това много трудно се напасва с новото уплътнение.
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер Фламина - не работи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: