Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
skartalov - специалист
Колега, възхищавам се на ентусиазма ти!
Много готино е замислено това.
Представям си как ще се развихриш ако имаше под ръка една плазмена установка като нашата в цеха:

www.plasma-bg.com

:-)
Master_Kenobi - V.I.P.
Малко късно видях темата, ама днес съм на "фаза" стълби, не само във форума. :)

Да напиша първо какво разбирам под:
- дължина/ширина на стъпалото: размерът, който е успореден на раменете, когато се качвате;
- височина: сантиметрите, които преодолявате нагоре или надолу с едно стъпало;
- дълбочина: размерът, с койго ходилото на крака стъпва с дължината си. Перпендикулярен е на дължина/ширината на стъпалото и е в същата равнина.
velsi написа:
...Ширината е 75 см, с в средата, където се стъпва е 20 см. Разлика във височина от стъпало до стъпало - пак 20 см.
Застъпване по вертикала винаги има при този вид стълби.
По принцип, височината на стъпалото трябва да е 16 см., а дълбочината му около 30 см. (За прави стъпала.) Стъпала с височина 20 см. са "уморителни" и са допустими за мазета или тавани (както е в случая). Но се чудя защо не направихте 13 вместо 11 стъпала? :? Да бъдат по около 17 см. високи. Материал ли икономисвахте?!
Освен това ми се струва, че дадените данни за случая от снимката - 20 см. високо стъпало - не са верни. Съдейки по броя стъпала - 11 + малко, умножено по 20 см., прави 220-230 см. Като гледам обаче вратата отзад... Снимката може и да лъже, или вратата да е висока 170-180 см. :shock: :shock: :shock:
Не знам, по-скоро стъпалата са по-стръмни...
n_a написа:
На мен не ми харесва дълбочината. По принцип е удобно като има застъпване по вертикала.
Хм, по-удобно - не бих казал. Застъпването не се забелязва, ако се качваш нагоре по стълбата. Но при слизане е гадно. Трябва да стъпваш на петите си или напреко и много да внимаваш.
velsi - Почетен майстор
Стъпалата са точно тринадесет на брой. Общата височнина 2,60 м. Височнина от стъпало до стъпало - 20 см. Дълбочината на стъпалото в най-широката част (по периферията) е 39 см. Така в средата, където се стъпва е около 25 см - съвсем нормално. Имам такава дървена стълба в моята къща. Сигурно е поне на 80 години. От нея взаимствах основните съотношения и твърдя, че е съвсем удобна, защото я използвам ежедневно. Така и не разбрах какво се има предвид под "застъпване по вертикала".
Pooh - майстор
застъпване по вертикала - като пуснеш отвес на ръба на горното стъпало да пада ВЪРХУ долното, а не на ръба му ... аз май го видях при теб, но се включвам за друго - виждаш ли я тая стълба на последния пост, можеш ли да направиш същият парапет (от метална тръба естествено (доколкото разбирам си по металите)) и примерна цена да ми дадеш за комплекта, че един пациент умува нещо подобно, а моите железари са по-грубоватички и ме е страх да не се оакат. Иначе съм виждал изпълнението на живо, но нямам координатите на хората.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
При неговата го няма това застъпване, затова постнах снимката, да види за какво иде реч.
Моят процент (при сделка), в бира, моля.
Pooh - майстор
Каса, марка по желание (ама съм ларш ;) )
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това ти е чара, аз и в нета съм стисната :lol:
Pooh - майстор
Както казваше един "майстор" :
"Никой няма да ти даде това, което аз мога да ти обещая" :)
Но за бирата съм сериозен.
Master_Kenobi - V.I.P.
velsi написа:
Стъпалата са точно тринадесет на брой. Общата височнина 2,60 м. Височнина от стъпало до стъпало - 20 см. Дълбочината на стъпалото в най-широката част (по периферията) е 39 см. Така в средата, където се стъпва е около 25 см - съвсем нормално.
Е, това е друго вече - ширина в зоната за стъпване от 25 до 39 см. е съвсем нормално. Реагирах ти с горния пост, защото първо каза, че е 20 см широко на 20 високо.
А стъпалата ги броих по снимката с поглед отстрани, явно някое се е скрило там незабележимо. :-D

Тема "стълба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: