• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
sasooooooooo - "специалист"
phoenixpavel помисли за закрепването на стиропора за кофража, така че бетона да не го вдигне на повърхността.
solo5 - майстор
sasooooooooo написа:
07 април > 01 септември

:prost: :popcorn:
да де ама аватара може да е сложен по-късно :wink:
пък и авторство може да се търси, ако си го правил ти аватара, а не си го "забърсал" от нета :-D
eurogas - специалист
При мен се наложи след изливането на плочата да изолирам отдолу по същите причини, отгоре имам етаж в който не се живее.

Разбира се мислих този мързелив вариант, но строителната реалност ме отказа, не стиропор а фибран според мен не би издържал при полагането на арматурата.

Може би моите майстори бяха вандали, те биха унищожили далеч по здрави материи от фибрана...просто за тяхно лично удоволствие.

При идеални условия, ако не се бърза и имаш спокойни и съвестни майстори....може да стане перфектно.

При мен прецених че нямам нито едно от тези условия, затова изолирах след изливането като залепих 3 см. фибран на таваните, дюбели мрежа и гипсова шпакловка до постигане на идеална равнина.

След като мине дънданията от изливането на плоча, се работи много по-спокойно и прецизно, малко е уморително да лепиш таван но съм доволен от крайния ефект, не съжалявам и сега пак бих избрал този вариант.

Разбира се говорим за таван със гипсова шпакловка, ако ще правиш окачен таван мисля че ватата наистина е най-добрия вариант. :roll:
sasooooooooo - "специалист"
[quote="solo5"][/quote]

вярно :roll:
  • 1
  • 2

Тема "Полагане на EPS под плочата преди да се залее с бетон." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: