• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
valeridechev - специалист
LazarGanev написа:
..........................Една помпа ти дава налягане около 4-4,5 бара - толкова, колкото е нормалното във водопроводната мрежа. Ако ги вържеш последователно имаш ли представа какво ще стане? .....................
За това си имам пресостат, настроен да изключва на 3,5 бара и да включва на 2,5 бара.
А иначе помпите са с макс. налягане от 3,5 бара. А и не съм тръгнал да го правя на момента..... За това съм тук.... :roll:
tinalex - специалист
Аз съм с 2 последователно-монтирани помпи китайски от 30лв на примоция.Възвратния клапан е след горната помпа.Налягането в системата се определя от пресостата и съм го нагласил на 3,8 атм. горна граница.Дебита е чудесен.Давай смело.А,между другото какви са тия пластмасови перки,аз отварях едната помпа че беше клеясала зимата и перката е месингова.Тези помпи в момента са по 56лв и са имитация на едни италиански по 120лв.Отлична имитация.Аз си купих 3 навремето,да има.По 370 вата са и качват на 40м,демек 4 атм.
valeridechev - специалист
ОК tinalex !!! Това исках да чуя!! Не, че теорията е лошо нещо, но практиката е вярното, защото е изпитано. Едната от помпите ми е като твоята. Китайска. Направо отивам да изпълня схемата!
Благодаря на всички за съветите!!!!
  • 1
  • 2

Тема "Интересен въпрос !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: