Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
Ами формулата която ти написах е валидна при трифазно захранване, без значение дали консуматора е в звезда или триъгълник. Това е тока който протича през трите захранващи проводника, към консуматора.
Ако консуматора ти е двигател трябва да се отчете и cosf и добива вида

I=P/корен3*U*cosf

Например за 40kW за които питаш при cosf=0.8 за тока ти се получава 76А. Това е тока който ще измериш с амперклещи на захранващите проводници (разбира се при пълно натоварване на двигателя).
stevebradata - специалист
да аз също изхождах от тази формила само че не отчетох че захранването ми е три фазно:) мерси много
pavelari - майстор
Милен написа:

Например за 40kW за които питаш при cosf=0.8 за тока ти се получава 76А. Това е тока който ще измериш с амперклещи на захранващите проводници (разбира се при пълно натоварване на двигателя).
I фазно = 76/3 = 25.3A
lz1wvm - специалист
Ако е ел.двигател не трябва да се забравя и пусковия момент който достига 2-3 пъти номиналния ток и дали двигателя стартира директно с товар или на празен ход.
Поздрави
pavelari - майстор
lz1wvm написа:
Ако е ел.двигател не трябва да се забравя и пусковия момент който достига 2-3 пъти номиналния ток и дали двигателя стартира директно с товар или на празен ход.
Поздрави
Пусковия ток е 4 . . . 14 пъти номиналния ток - да казвам ли защо и кога е 4 и кога 14 . . .
lz1wvm - специалист
това е форум хубаво е да се сподели
Милен - майстор
Здравей pavelari не сме се чували доста време.

Между другото тука си объркал сметката
pavelari написа:
I фазно = 76/3 = 25.3A
pavelari - майстор
Бех малко по странство Миленски. Къде е грешката все пак?
Милен - майстор
Честито ти завръщане.

Ами в първия пост ставаше въпрос за 40кВт трифазна мощност.
pavelari - майстор
Ми да под 40 КВ трифазна мощност се разбира 40 КВ разпределена на три фази. демек по 13.33 ако е симетричен товара :?

Тема "определяне на стойността на АП 3 фазен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: