Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
force10 - напреднал
n_a написа:
force10, Поредният присригнал и стоварил проблема си. Хайде да прочетеш във форума писаното за гипсакартон изобщо и за обръщане на дограма в частност и ако имаш нещичко, сам ще си се смееш. Благодаря.
Само не ми стана ясно за какво благодариш. Никой с нищо не те задължава в този форум и, конкретно, в моята тема. Ако не искаш не чети и не давай съвети.
А пък понеже аз доста чета, видях че разбираш от почти всичко "майсторе".

P.S. Съжалявам за спама. :|
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разбирам от зидарии, мазилки, замазки, шпакловки, подови покрития, бои, дървения, текстил, металообработване, готварство, градинарство.
Не разбирам от ВиК, електро, компютри и още куп неща.
А ти си разглезено дете, което казва дай преди да е опитало само.
leonardo_vd - модератор
housedoktor написа:
С гипскартон посредством лепене
Много точен отговор :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не ги разбираш ти тия работи! :wink:
force10 - напреднал
n_a написа:
Разбирам от зидарии, мазилки, замазки, шпакловки, подови покрития, бои, дървения, текстил, металообработване, готварство, градинарство.
Не разбирам от ВиК, електро, компютри и още куп неща.
А ти си разглезено дете, което казва дай преди да е опитало само.
:-D
Верно е!!! Имал съм всичко като малък. А и сега, като пораснах.
force10 - напреднал
n_a написа:
Не ги разбираш ти тия работи! :wink:
Верно е!!! Ама не много!
sian - специалист
masterval написа:
Казва се "обръщане", но се спестява краят на израза. Не се "обръща" вратата, а стената, тоест равнината.
В този случай бих натъпкал в тухлите за икономия на материал и време парчета стиропор или фибран, каквото има по кофите наоколо.
След това бих го обърнал по мастар с чист гипс.
Здравей,би ли ми обяснил как се прави стъпка по стъпка,не може ли да ползвам гипсово лепило понеже стяга по бавно.Благодаря предварително.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не може, именно защото стяга по-бавно и свлича.
Принципът вече ти е казан. Ако искаш по-стъпка-по-стъпка, то бъди конкретен, дай снимка.
masterval - майстор
sian написа:
masterval написа:
Казва се "обръщане", но се спестява краят на израза. Не се "обръща" вратата, а стената, тоест равнината.
В този случай бих натъпкал в тухлите за икономия на материал и време парчета стиропор или фибран, каквото има по кофите наоколо.
След това бих го обърнал по мастар с чист гипс.
Здравей,би ли ми обяснил как се прави стъпка по стъпка,не може ли да ползвам гипсово лепило понеже стяга по бавно.Благодаря предварително.
Здравей, бих, но на Лични. Виж там :wink:
force10 написа:
Ако използвам картон, трябва да първо да залепя /мисля за използвам силикон/ канали на вратата, в които да вкарам картона, нали?
Здравейте,

Съжалявам, че се включвам след повече от година от последния въпрос, но не намерих отговор на цитираното по-горе. А и аз имам почти същата ситуация...

Необходимо ли е да се поставя някакъв канал на вратата, в който да влезе картон или фибран, или мога просто да опитам да залепя лента от материала върху тухлите, плътно допряна до вратата?

Благодаря предварително!

Тема "Обръщане врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: