Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
netcho - специалист
плоскости OSB или техн . талашит не е за предпочитане не защото не става а защото не може да се проветри подпокривното пространство а при този тип покрив там както се вика трябва да "играе вятъра".
А дето пише Стефан че са се разхвърчали керемидите просто това е немислимо те се коват първо а после имат самозаллепваща се част и когато слънцето ги нагрее ставааа > просто няма махане едно цяло тези които са на моята къща ще издържат и на "Катрина"
8180 - майстор
netcho,
Благодаря.
Оставям си го за доуточнение, защото съм чел, че се препоръчва по възможност "перфектна" основа - със споменатите плоскости по-лесно и трайно се постига (според мен).
EDI - майстор
Става и с OSB, но когато се прави вентилиран покрив.Плоскостите се редят на двойна скара, както винаги следва да се прави покрив, но в България винаги редят на единична.
LKK - специалист
8180 написа:
netcho,
Благодаря.
Оставям си го за доуточнение, защото съм чел, че се препоръчва по възможност "перфектна" основа - със споменатите плоскости по-лесно и трайно се постига (според мен).
Доколкото знам пироните, с които се коват битумните керемиди не държат така добре в ОСБ, както в дъска, а иначе самите керемиди запечатват покрива отгоре и затова се монтират отдушници и се оставя отворено прозорче.
ibogdanov - специалист
Justy написа:
Да запитам като лаик - защо редовете на керемидите водят напреко на скато, а не по ската :?
лъжат те очите :) на тези керемиди това и е Ифекта :)
ако са от "бобрите" няма да се получи така
тези са с форма на шестоъгълник и се получават диагонални линии :)
roofmaster - напреднал
Сложи си хубави бит. керемиди самозалепващисе,тоест има лента която се отлепва отзад и тогава се монтира.Аз с това се занимавам и на моята къща си сложих от същите и не са от скъпите.Ще се рахвърчат тогава когато си сложиш от евтините Бг. или Чешки. Задължително изолираща мушама под керемидите (каквито и да са),
покрива винаги е добре да се винтелира независимо каква е обшивката,но препоръчвам OSB,вече масово се монтира по кооперации и къщи,дъските не са с еднаква дебелина и става на вълни.Имитацията на керемида от полиестерно обработена ламарина
е добра идея но много тропа при дъжд.Има още някои тънкости,
ако ви интересува.
Spokoiniq - майстор
За ламаринените керемиди ме интересува нещо, ако не е оспамване на темата на колегата.На последното есенно Стройко събрах материали, и в нета също, и се оказа че в БГ има едва ли не 10 разллични производители и вносители на такива керемиди.Интересуват ме 3 неща:тропането може ли да се "излекува" с нямазване с нещо отзад например;линейните разширения на ламарината изискват ли луфт около монтажните винтове;има ли конденз на долната страна.
NRG7 - специалист
Spokoiniq написа:
За ламаринените керемиди ме интересува нещо, ако не е оспамване на темата на колегата.На последното есенно Стройко събрах материали, и в нета също, и се оказа че в БГ има едва ли не 10 разллични производители и вносители на такива керемиди.Интересуват ме 3 неща:тропането може ли да се "излекува" с нямазване с нещо отзад например;линейните разширения на ламарината изискват ли луфт около монтажните винтове;има ли конденз на долната страна.

Ето,това,което те интересува се надявам да намериш тук:
http://feoneks.com/shop/index.php?page= ... 1&Itemid=1

http://www.stepbg.com/main/Index_bg_pokriv.htm
8180 - майстор
Странно ми се струва предложеното в линковете на Дребус (особено монтажа).
Както и да е, в тези варианти не е лошо някак (!?) да се удостовери (консултира) качеството на праховото боядисване. Масовото в БГ е с доста ниско качество (3-5 год. от собствени наблюдения) за външно приложение при къща.
Една от версиите е, че се ползват бои за вътрешно, които са по-евтини.
Не го твърдя със сигурност, но вероятно има начини да се провери. В моите приложения ме е устройвало като качество/цена - не съм се задълбочавал.

Тема "Битумни керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: