Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:16 am, променено общо 1 път.
Time2Burn - специалист
В баня гипс не се слага, както и не се слага дишащ латекс. Има си латекси за влажни помещения и шпакловки на циментова основа. С гипсова шпакловка правят баните в новото строителство и всички сме свидетели какво се случва с тях. Тази тема е коментирана доста пъти, използвайте търсачката.
Такива бани че и по - лоши съм правил хиляди. Тръбите се подменят с ПВЦ, обличат се с куфар. Прави се окачен таван с гипскартон - над него се пускат всички кабели, за вентилатори за осветление над мивката и за вградени лунички. Отгоре се правят и връзките. Картона се шпаклова с фасаден колоркит само на снадките. По ъглите се слага акрилен силикон. Боядисва се със латекс за влажни помещения, има такъв на Боро, на Гаврил Генов (най - добрия) и на още 10 фирми производители на боя. Не си заслужава да се ползва Бенджамин Мур или Левис - защото в банята се боядисва бяло, а от скъпа бяла боя няма смисъл. Над плочките се шпаклова с теракол и фасаден колоркит. Другите методи са нискокачествени и са от пръдня боя!
svetliopi44 - Чирак...
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:17 am, променено общо 1 път.
tassel - специалист
Time2Burn написа:
Такива бани че и по - лоши съм правил хиляди.
Сигурно искаше да кажеш "стотици" :lol: :lol: :lol: Аз имам баня с таван от гипскартон, боядисан с фасаген. Вече 5 години си стои снежно бял :) . Ако нямаш добро проветряване, не знам, дали различните материали ще помогнат. Скоро боядисвах и с боя за влажни помещения на Боро, но не знам още, какъв ефект ще има.
kokopi4a - специалист
Здравейте,много се изумих че има толкова ваши мнения по темата ми.Виждам че доста са противоречиви,но не искам да споря или да засягам някой от вас.Банята не е моя,а ще я ремонтирам малко.наистина е на много години и там много рядко е обитавано.Нямах много време за оглед,но теч не забелязах да има или да е имало,което малко ме изненада.Била е шпаклована с гипс които си стой неразрушен,а боята се лупи тотално.Нямаше никаде мухал,защото там малко се чернее на снимката и може да заблуди някого.Има малко прозорче за проветрение което е напълно достатъчно.Собственичката иска само малко ремонтче,без да се сменят плочките или водопровода,а само това отгоре да се махне.За ГК не може да се говори,не иска защото не знае какво е това .Остава шпакловка и боя.Пуснах темата защото се колебаех между цементожа и гипсова шпакловка.Гипсовата според мен ще държи и тя ,защото виждам че и преди си е била с такава.А за боята не се колебая защото за бани винаги слагам боя за влажни помещения.Благодаря на всички и чакам още отзиви по темата.миналата седмица завърших една баня която беше още по зле,но там нямаше нито фаянс нито теракот нямаше и ВиК.Беше боядисано с блажна боя и то пак преди 20 год.и беше по олупена и от тази.Ще кача снимки да я видите.
svetliopi44 - Чирак...
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:17 am, променено общо 1 път.
kokopi4a - специалист
Ето какво направих от една малка тоалетна.
kokopi4a - специалист
Първо цял ден къртих стените с теслата и перфоратора за да бутна боята и да вкопая тръбите за водата .Намазах с Бороконтакт и започнах да изправям.беше ужасно криво.Доло пълних 7 см. а горе излязох на 0.

Прикачен файл

Photo-0005.jpg
Photo-0005.jpg (26.44 KиБ) Видяна 7557 пъти
kokopi4a - специалист
Тук пуснах ВиКто и скрих една тръба с ГК в която съм вкарал сифона.

Прикачен файл

Photo-0004.jpg
Photo-0004.jpg (21.29 KиБ) Видяна 7556 пъти
kokopi4a - специалист
Направих замазката на дъното и пуснах нивото за фаянса.

Прикачен файл

Photo-0003.jpg
Photo-0003.jpg (17.59 KиБ) Видяна 7545 пъти

Прикачен файл

Photo-0002.jpg
Photo-0002.jpg (16.02 KиБ) Видяна 7545 пъти

Тема "Даите съвет за таван на баня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: