Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
jelo - помощник
takezo написа:
Аз си представих нещо такова :
точно така.

Прозорците са с височина 2м и ширина 1.5м, дограмата е сменена.
Последна промяна от jelo на ср фев 11, 2009 11:28 am, променено общо 1 път.
jelo - помощник
Прозорците са с височина 2м и ширина 1.5м, дограмата е сменена.
Takezo Sensey - модератор
jelo написа:
takezo написа:
Аз си представих нещо такова :
точно така
ВидЕхте ли сега кой е "профи" 'начи...аре дерзайте дал съм схема :cool:

ps.:Призовавам "Червеноок черен дракон" хаха, и всички картонждии в темата, хайде момчета Вие сте !
Master_Kenobi - V.I.P.
Според съвременните архитектурни норми, минималната височина за жилищни помещения е 260 см. Не знам, дали това е жилищно, но дори и да не е...
- Какви са съображенията за намаляване на височината? (И то на пределния минимум.) Да не би, икономии от отопление!?
- Какви са размерите на помещението?
- Допуска ли се, че снижаването е "временно" и следващия владелец (поколение) може да реши да върне сегашната височина?
- Какво значи "дограмата е сменена"? Кога? Каква е сега?
jelo - помощник
Дограмата е PVC и е сменена преди около година.
Свалянето на тавана е с цел икономия на отоплителна енергия, защото стаята е 16м2 и е много висока. Страшно мого кубици грея без да има смисъл. Прозорците ги поръчахме такива, защото трябваше да остане фасона на къщата, която е построена през 1927 г. и искам да запаза архитектурата.
Master_Kenobi - V.I.P.
Ооо! Така и предполагах!
Първо, значителна икономия от отопление едва ли ще постигнеш. И второ, сметна ли за колко време ще се изплати "инвестицията" от снижаването на тавана?
Ако го искаше за по-уютно, естетично и функционално - разбирам. Но заради отоплението... Не мисля, че има смисъл.

Ако все пак решиш да икономисаш някой кубик от стаята, смъкни я до нивото на прозорците и не повече. Снижаването до ниво 260 см, ще ти "икономиса" около 8 кубика, а до ниво 300 см - 4 кубика. Сам направи сметка, дали си заслужава главоболието и сериозния компромис с изгледа на тавана и цялата стая.

Мен ако питаш, оставяй го така.

П.П. Впрочем, има ли топлоизолация на стените? Ако няма - дай си парите за това. Ефектът ще е по-голям.
housedoktor - майстор
Използвам схемата на Такезо ,за да ти покажа ,че ще загубиш слънчевата светлина в помещението

Прикачен файл

ааааа1 (Small).JPG
ааааа1 (Small).JPG (20.45 KиБ) Видяна 7749 пъти
Matchless - специалист
То е ясно ,че е голям прозореца ама неразбрах дали има хоризонтален профил.Т.е. горната част на прозореца отваряема ли е.Ако не е отваряем целия това добавя още две възможности:да направиш тавана със скос(овал) към прозореца и да го направиш малко по висок и с чупка на около 15 сантима от прозорцитев която да "скриеш" релси за пердета или щори.Тези ниши може да са само с ширината на прозореца плюс 30-40 см ако слагаш завеси или щори.Затова и исках скица не отстрани а с поглед отгоре,за да видя колко близко са прозорците един до друг евентуално да се види как да се разположат нишите и колко широки да са.Засега само съм почти сигурен ,че са на две съседни страни.Ако са близко един до друг в ъгъла може това да се използва за нещо друго пък...Ако двата прозореца са под нивел един с друг може с тавана направо да се "обърне" горния край на прозорците.Ако са под нивел те съветвам да смъкнеш тавана само до там,но решението си е твое.Вярно е ,че топлия въздух е в горната част на помещението,но като свалиш тавана с 30 см ще затвориш около 5 кубика което не е малко .Също така като изолираш добре тавана и нямаш топлинни загуби височината няма да е такъв голям фактор...Тогава най големи загуби ще имаш през външните стени с прозорци.
jelo - помощник
Прозорците са разположени на вде съседни стени и от ъгала м/у тях до самите прозорци е около 1м. Единия прозорец е фикс, като от горе на около 35см има разделителна лента (фактически прозореца представлява първата част 1,5м по дължина и 35см. на височина, а втората част е 1.5м на ширина и 1.65м на височина. другия прозорец наподобява първия, само че е разделен и по средата с отваряема част в долния край.) Най - лесно ще е със схема, но не зная как да я прикача. Мога да направа скица на аутоКАД, но как да я прикача?
Последна промяна от jelo на ср фев 11, 2009 2:17 pm, променено общо 1 път.
panalov - специалист
И така може.

Прикачен файл

11022009-001.jpg
11022009-001.jpg (42.98 KиБ) Видяна 7725 пъти

Тема "Съвет за окачен таван на две нива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: