Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zoro1 - специалист
gandonov написа:
@nikibi: Според мен zoro1 се опитва да те вкара не във филм, а в сериал :)

С това PicoIP навлизаш в областта "програмиране на микроконтролери". Ще се сблъскаш с TFTP, DHCP, ARP, ICMP, TCP, IP, SNMP, MIB, ... и още цял куп достижения в микроелектрониката и компютърната техника.
И това ще е само началото.
Следващата ти стъпка ще е да си напишеш съответния софтуер, който да изпраща команди към този модул. Командите имат приятния вид:

Код: Избери всички

snmpget -v1 -c 000000000000 172.16.100.2 enterprises.19865.1.1.1.0 SNMPv2-SMI::enterprises.19865.1.1.1.0 = IpAddress: 172.16.100.2 
Горното проверява дали лампата свети. (Наистина. Точно това прави. Прочети внимателно, всичко си пише.)
Ако искаш да спуснеш щорите, командата е малко по-дълга: - snmpset ..... и т.н. и т.н.

Усещаш ли, че филмът прилича на латино сериал?

То бива "Направи си сам", ама чак толкова .... айде нема нужда.
Та, защо не се насочиш към готови модули и решения?

Успех в начинанието.
А може и просто да използваш софтуера ,който върви заедно с устройството...хората са го направили с графичен интерфейс...
На сайта си пише има секция за сваляне и такива работи/не им правя реклама!!/ама май почваме да спамим... :?

TFTP, DHCP, ARP, ICMP, TCP, IP, нямат много неща с програмирането на МК по скоро с интернет....
nikibi - специалист
Благодаря на всички за помоща, имаше и доста сполучливи идей.Сега сядам да ги нищя, белким излезе нещо накрая, че то от работа пари няма да се видят си е ясно.Дано от тия глезотий поне нещо да артиса че вече аман от социални клиенти.Имам грозното усещане че всеки трети обект вече ми е на нулата с тия символични цени на който ги правя.Благодаря на всички за помоща.
Бай Член - специалист
Ами ти си за бой, що си му казал цена за нещо, дето даже не знаеш как ще стане?
Да се беше допитал първом, пък тогаз му рекни едни 3 000 гроша и си клати после шапката :lol:
nikibi - специалист
Честно да си кажа мислех че ще се уплаши от цената и ще ми се махне от главата, е естествено след като си оправимм сметките до момента ама не би.
Обърни внимание и на този вариант:
http://www.bsm-bg.com/product.php?language=bg&id=44
Трябва ти захранване 12В.и кутия в която да сложиш всичко.
Има и други производители...потърси
При този вариант може да останат парички и за теб :wink:
Ronin - специалист
Аз съм го правил....цялата работа излиза около 100-150 лв....мога да управлявам около 8 консуматора с мощност каквато кажеш.....в момента имам такава с-ма работеща при мен от около 1 година.....
gandonov - специалист
Ronin написа:
Аз съм го правил....цялата работа излиза около 100-150 лв....мога да управлявам около 8 консуматора с мощност каквато кажеш.....в момента имам такава с-ма работеща при мен от около 1 година.....
@Ronin: Моля сподели подробности. Какви модули, настройки, предимства, недостатъци ...

Благодаря предварително.
kolaborator - специалист
защо не използваш мобилен телефон,като на мястото на вибрацията свърьеш контактор, :?
sb
kolaborator написа:
защо не използваш мобилен телефон,като на мястото на вибрацията свърьеш контактор, :?
...и като звънне някой на тоя номер...хи хи
kolaborator - специалист
sb написа:
kolaborator написа:
...и като звънне някой на тоя номер...хи хи

Не и ако се разпознава по индивидуален номер,а и не е нжно на друг да бъде известен!

Тема "Дистанционно управление на уреди и токови крьгове чрез GSM" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: