Много интересна и все по-често дискутирана тема.
panalov - специалист
Един от вариантите е 3 см фибран , черна хартия или найлон отгоре,
армировъчна скара и земновлажна замаска поне 3 см.Разбира се ако разполагаш с дълбочина
solo5 - майстор
panalov написа:
черна хартия или найлон отгоре
това пък защо? :?
sasooooooooo - "специалист"
Ако искаш топлоизолация, лепи коркови плочи на пода.
Самонивелиращата наистина е много скъпа, но ако решиш корк ще трябва да я направиш, но само за финишен слой. А иначе със стандартна замазка.
solo5 написа:
panalov написа:
:lol: :lol: :lol: За да не избие тревичка :lol: :lol: :lol:
phoenix9040 - специалист
Етажа е втори.Отдолу ще се живее.В момента ми се върти и вариант с подово отопление на вода.
Засега виждам варианта фибран + тръби + мрежа + замаска но не знам каква да е.В този случай няма да правя изравнителна а след това последната ще изравнявам и след това ламинат.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И топлото ще ти остане в дебелата изравнителна замаЗка, Под ламината.
Няма ли най-сетне да спреш да пишеш и да вземеш да четеш!?!
panalov - специалист
solo5 написа:
panalov написа:
Ако етажа е приземен, което той е уточнил в последствие ,найлона ще прекъсне всякакъв контакт между замаската и стените а както знаеш замаската е влагопроводима.Не си патил а аз още патя .Той пита за идеи , но не е длъжен да се съобразява с тях.
solo5 - майстор
panalov написа:
найлона ще прекъсне всякакъв контакт между замаската и стените а както знаеш замаската е влагопроводима
искаш да кажеш, че фибрана е влагопроводим ли? :? :lol:
хайде стига с тия двойни и тройни застраховки, че са излишни :wink:
phoenix9040 написа:
Засега виждам варианта фибран + тръби + мрежа + замаска
не ми се струва добър вариант тръбите да са директно върху фибрана
пробвай да нагрееш фибрана до някакви градуси (колкото ще е температурата на подовото) и виж какъв ще е ефекта
Matchless - специалист
Той фибрана не е ама има фуги все пак,пък и е добре замаската да се отдели от мазилката.
Чаро - Акълия
Matchless написа:
Той фибрана не е ама има фуги все пак,пък и е добре замаската да се отдели от мазилката.
От коя мазилка? :? Обърках се нещо.
Не трябва найлон или черна хартия при фибрана. Ако има съмнения за сериозна влага, то тя трябва да се спре отвън, а не преди замазката!
Соло, фибрана се топи сравнително трудно и при Т 600гр. Пробвал съм да го топя с пистолет с горещ въздух.
n_a, топлината не остава под ламината. Вервай ми.

Още някой? :lol:
Matchless - специалист
Найлона е за мазе,първи етаж като няма как да се изолира пода "отвън".Също и за покриви когато е плоча и се прави замаска, на терасите се слага...Под мазилка имах предвид стената.Фибрана наистина трудно ще се стопи или изгори.

Тема "Време е и за пода.Какъв да е ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: