Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ALEXONE™ - специалист
roofmaster написа:
Сори че се намесвам,правя само покриви и ако искате да не тече-
-никаква хартия,аман от нея-само я сменявам.Пародифузно фолио,
дали на Брамак или......? има едно немско(мога да кажа от къде по сносно да го купите), цената е около 2-3 лв.м/2,гаранцията им е от 20 до 30г.
Битумната изолация почти отпада като вариант за под керемиди,освен ако е слаб наклона,понеже покрива неможе да диша и се правят допълнителни отвори за вентилация,а парников ефект не ви е нужен.
За летвите колегета е напълно прав,така работят немците,а вече и ние.Успех.
roofmaster би ли споделил от къде се купува гореспоменатото фолио и на каква цена?
Благодаря.
Grezinski - специалист
Здравейте,

антикондензното фолио, което ние ползваме е на Дюпон. Колкото до трайността му... сигурен съм че шипките ще аварират преди него.

цената около 2.50 на м2 с ддс.

за повече информация, пишете!
Grezinski - специалист
Сега погледнах ценовата:

2.26 без ддс
2.71 с ддс
8180 - майстор
Grezinski написа:
Здравейте,

антикондензното фолио, което ние ползваме е на Дюпон. Колкото до трайността му... сигурен съм че шипките ще аварират преди него.

цената около 2.50 на м2 с ддс.

за повече информация, пишете!
Колега,
Моля, не подценявайте нивото на Форума, както с правописа (особено в сайта Ви), така и с конкретната информация:
http://www.lindab.bg/frameset/run.asp?M ... pID=3&T=39
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1% ... 0%BE%D0%BD

Явно, целта Ви е ракламна, но нещо анти-такава се заформя.
И що е това "антикондезно" фолио - за него ли дискутират колегите тук?
Бъдете по-точен като специалист в бъдеще.
Нищо лично... засега.
Spokoiniq - майстор
:lol: Точно така, колегата го касае в това му качество-антикондензно, а не толкова заради пародифузността.Ха познайте защо-нали твърдеше че под техните ламаринени покриви конденз нямало?
Grezinski - специалист
iveliks написа:
........... каква хартия да сложиме под керемидите който са бетонни дали скарата да е двойна .Притеснявам се да не протече някога някъде а отвътре ще е гипсокартон и ще стане мазало .Чакам за съвети .
Антикондензно, парoдифузно, какво значение има как ще го нарека. Парoдифузното не е ли антикондензно по отношение на покривната конструкция?! Май нещо ви е яд.
ALEKSONE написа:
roofmaster би ли споделил от къде се купува гореспоменатото фолио и на каква цена?
Отговарям на човека. Май нещо ви е яд!
Последна промяна от Grezinski на ср юни 03, 2009 7:42 am, променено общо 1 път.
Grezinski - специалист
Spokoiniq написа:
:lol: Точно така, колегата го касае в това му качество-антикондензно, а не толкова заради пародифузността.Ха познайте защо-нали твърдеше че под техните ламаринени покриви конденз нямало?
Конденз има, ако не се изпълнят всични необходими условия за осигуряване на проветрение. Както и в твоите обувки.
Вместо да отричаш технология, доказала се в половин Европа, можеш да попрочетеш малко, та да си компетентен и в тази сфера.

http://www2.dupont.com/Our_Company/en_U ... garia.html

Май нещо Ви е яд!
Spokoiniq - майстор
Нямам нищо против твоята система за леки покриви на всичко, включително и необитаеми тавански етажи, там под ламарината ако щеш и битумна мушама да сложиш ми е се тая, но за обитаема мансарда предпочитам да си остана в другата половина от Европа, едва ли те са толкова балами.
8180 - майстор
Мен действително ме хваща яд на недоучили специалисти-търговци и най-вероятно ще се стигне до триене.
Материалите си имат наименования и това:
"какво значение има как ще го нарека"

НЕ Е РАБОТА НА ТЪРГОВЕЦА ДА ГИ ИЗМИСЛЯ!

Ако можете да обясните на колегите проблеми и решения, моля.
Засега по-скоро не го правите, но се заяждате с тях.

Апропо, пуснете търсачката в сайта си и вижте резултата за "антикондезно фолио".
Grezinski - специалист
Вие сте тези, които се заяждат!
Аз просто отговорих на човека, колко струва фолиото.

Тема "Покрив - с каква изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: