• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bisplus - специалист
Според мен е трябвало да обмислите вариант с друг бойлер, защото с този въпреки, че се води двуточков(ако не се лъжа) особено през зимата ще ти е много малък дебита и няма да имаш голямо налягане на топлата вода. Също смятам, че серпентината е трябвало да вържете на кръст, защото така може да не се загрява цялата равномерно. Иначе банята като цяло си е супер....айде със здраве да си я ползвате! :)
IJAN - специалист
До vidrata-ако е възможно да обясниш какъв е проблема с 2я сифон-по точно какво не е правилно направено за се избегне за в бъдеще подобни грешки.
i--v--o - специалист
fitnes___ написа:
Бойлера каква марка е? Слага ли по-усилен кабел и захранва ли ти и кухнята? Искам и аз някакво такова решение, че тия бойлери като бидони, много грозно седят в малка баня.
Бойлера е Теси 8,5 киловата, кабела който съм пуснал е 10 квадрата че на един познат със 6 му грее малко. Кабела е в гофрета и са 3 отделни жила, защото нямаше друг наличен в събота :(.
vidrata - специален-специалист
IJAN написа:
До vidrata-ако е възможно да обясниш какъв е проблема с 2я сифон-по точно какво не е правилно направено за се избегне за в бъдеще подобни грешки.
Проблем няма просто не е направен както трябва.Виж сифона под душа каке спрямо плочките ,и виж този под мивката как е !!!
Това е ,не че е болка за умиране де.
IJAN - специалист
Тука си напълно прав-тази снимка не я бях видял-за първи път виждам така сложен сифон към плочките.
Rumen Iankov - специалист
Така се е паднало за сифона.Просто е трябвало да се премести спрямо плочките но е голяма играчка.Аз сега правя една баня и половин ден ми отне докато наместя двата сифона да съвпаднат на 4 плочки и между фугите. :)
BREAKER - специалист
Rumen Iankov написа:
Така се е паднало за сифона.Просто е трябвало да се премести спрямо плочките но е голяма играчка.Аз сега правя една баня и половин ден ми отне докато наместя двата сифона да съвпаднат на 4 плочки и между фугите. :)
Абсолютно вярно,единият както трябва ,а другия както дойде.
Голяма играчка ще е ако трябва да се спазват "каноните",което ме навежда на мисълта че трябва да се направи първо единия ,а после сифона(заустяването) на другия заедно с подовото покритие. :)
vidrata - специален-специалист
BREAKER написа:
Щом обичаш палачорските работи??????????????

На мен повече ми харесва така.

Прикачен файл

Изображ.006.jpg
Изображ.006.jpg (39.06 KиБ) Видяна 4477 пъти
i--v--o - специалист
vidrata написа:
BREAKER написа:
Щом обичаш палачорските работи??????????????

На мен повече ми харесва така.
Трябваше да сложа само един канал и нямаше да се получи това със втория канал, но много щеше да ми се повиши нивото при тоалетната чиния. Наложи се да бъдат два канала.
Доста пъти мерихме отстоянието на каналите, за да може да се паднат точно с плочките, но се оказа, че не може да се мести много канала под мивката, защото към неговата тръба е свързана и тази от канала на мивката и наместването ставаше почти невъзможно. На снимката може да се види...
Другия проблем беше, че можеше да се премества с около +/- 2 см. само другия канал (под душа), защото тръбата му е доста по-дълга. Ако се беше преместил канала под душа, така че да пасне другия канал - се изместваше и целия петоъгълник от бели плочки.
Третия проблем беше, че канала е цял компонент и не може да се сваля квадратната му част, такъв купих, защото не беше скъп и горната част е от ЦЯЛА иноксова пластина и няма да се олющи след 3 месеца, както се случи на един приятел с канал от двукомпонентните, които са от някакъв жълт материал и от горе хромирани доста некачествено... щом се лющи....
Въобще пода си беше играчка и предполагам можете да се досетите колко напасване имаше за да се срещнат белите плочки на пода с тези на стените... :!:

Прикачен файл

Image044_small.jpg
Image044_small.jpg (58.15 KиБ) Видяна 4416 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Още една баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: