• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Spokoiniq - майстор
Не съм сигурен че ще оцелее от вандалите-мангали.Иначе гранит, мрамор-имам и хора, с база и материал, но не ми се рискува.Дървото, ако ще и тик да намеря, ще е 2 дъски или 3 гредички, и да го отрежат пак ще сложа , ама камъка...
svetliopi44 - Чирак...
Колега мойте съболезнования ... преди време правихме ремонт на един фитнес ...Имаше една фирма която се занимаваше с обзавеждането ...та тая фирма облече сауните с някакво дърво ... Моаби ... много здраво и ако стой във влажна среда става още по-здраво ... казаха ми че така са правили и бар в морето ... но мисля че цената му е солена ... :?
За екстремни условия като например морска вода при харпуно строенето се използват така нареченото 'мазно' дърво като тик,махагон и не на последно място акацията ,за Моабито то е вид тиково дърво и мисля че ще е супер
housedoktor - майстор
Съболезнования и от мен.А относно пейката -преди 3 години правих от чам на метална конструкция и не е мръднала,но е на сянка 3 ръце водорастворим лак Оргахим.Първата рука за грунд 1:1 ,2 и 3 та 2 4асти лак 1 част вода.С междинно прешкурване.И виж по сух материал по възможност.Заобли с оберфрезата ръбовете на дъските ,за да не се задържа много вода
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не лакирай отдолу. Да си диша. Така горната, лакирана повърхност по-малко ще "мърда".
Spokoiniq - майстор
От материала за декинг ще го правя, импрегнирани и наваксени дъски, лошото е само че имат канали и ще задържа вода, но това важи и за декинг приложението, а там както гледам му няма нищо.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
To нали си е за външна употреба, не би трябвало да е проблем.
Бог Да Прости Вуйчо!
  • 1
  • 2

Тема "Материал за пейка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: