Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Има и друго, опитайте се да се качите с тая касетка на стълба, да я сложите през рамо и да заварявате с вдигнати ръце. Отделно че акумулаторите май са по-ценни от един електрожен.
bad to the bone - специалист
Нямам намерение да купувам акумолатори само за две заварки:)Става въпрос за един контейнер който стои в градината на дядото и който служи за съхранение на земеделски сечива и амбалаж.Напоследък е обект на среднощни набези,и идеята е да се подсили сигурноста на закючването като за целта е нужно да се заварят планки покриващи катинарите и къса тръба през която да се вкара секретен болт с гайка от вътрешната страна.Не си струва само заради това да вкарам хилядарка за оборудване.Както казах,ще намеря алтернатива,оксижен е добра идея но нямам бутилки...като се прибера след някой месец ще преценя на място кое ,как ,точно да се направи.
Милен - майстор
Може да минеш и без заварки на място. Правиш си една стабилна метална кутия която се закача през отвор на ушите предвидени за заключване с катинар. После за да ги заключиш вкарваш катинара в кутията. Така не може да се шчупи с лост катинара и ако той е някакъв нестандартен, става мисията невъзможна за отваряне.
Ronin - специалист
Малко закъснял отговор но пробвай с кракра като започнеш с слаб ток...а проблема на инверторите е че при първоначално палене на електрода тока от мрежата може да достигне 8 киловата и после пада и подобен генератор теоритично би се справил но проблема пък се появява че колебанието на тока кара инвертора да спре работа и така се завърта колелото, затова пробвай с трансформаторен електрожен 2.2 kva са си 10 ампера на 220 в....ние работим с 7 kva на 220 волта като има и изход за трифазно....на 5 kva кракра работи инвертора 160 А не ще....
Ronin - специалист
Ние пък се сдобихме с ето тази машинка...чисто нова .никога не ползвана......
Изображение
Изображение

На трите контакта пише АС 230V/3A........т.е електрожен няма как да тръгне.....а на трифазния щепсел дали едната фаза ще може да отдаде 20 А за инверторен електрожен ?
Триполюсника е 63 А
Ronin - специалист
Ммммм заредих масло,бензин...пална от раз машинката...1400 ватов шлайф работи ...перфоратор.къртач 1500 вата.....електрожен 160А на 85 А пали но дъгата е много слаба...гледам в нея без проблем...за заваряване няма да ни върши работа......!
dragozow - майстор
Това е менте на Хонда, внася ги един италианец. Лъже и за мощността, не е повече от 3 киловата. Идвали са в нашия сервиз защото ги претоварват. Въобще не пускай електрожен защото ще дойдеш и ти за генераторна част. Отиди при вносителя (Киров) и ще видиш истинския. Ела при мен пък да видиш китайския( с реални параметри) колко е по-голям от този. 5.5 kw от нашите го върти 13 HP двигател.
dragozow - майстор
Ronin написа:
Малко закъснял отговор но пробвай с кракра като започнеш с слаб ток...а проблема на инверторите е че при първоначално палене на електрода тока от мрежата може да достигне 8 киловата и после пада и подобен генератор теоритично би се справил но проблема пък се появява че колебанието на тока кара инвертора да спре работа и така се завърта колелото, затова пробвай с трансформаторен електрожен 2.2 kva са си 10 ампера на 220 в....ние работим с 7 kva на 220 волта като има и изход за трифазно....на 5 kva кракра работи инвертора 160 А не ще....
Зависи малко и от инвертора, има много лакоми. За тези които могат да работят с генератор обикновено е описано. Например в тази таблица:

Изображение
Ronin - специалист
Това е купено за служебни цели отдавна,но никога не е палено ....потрябва ми генератор за други работи и стигна до мен но аз реших да го пробвам на инвертора.....по принцип си имаме хонда генератор 7кв.. с трифазно и си работим с нея .....
Това наистина не е хонда ...ходих до дистрибутора им.....и той каза че е китаец.....за моите цели си пали от раз и ще върши работа.....
dragozow - майстор
Аз като го видя и знам какво е :)
Няма такъв цвят двигател Honda. Не е лош като генератор ама са му завишили параметрите и хората се лъжат. Имам всяка част от него като резервни части в склада. Частите му стават и на Honda.

Тема "въпрос за генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: