Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
anton_ss - специалист
Както обещах разрових архива и намерих бр.7 от1993г.на сп.Направи сам .Там е описан доста подробно със схема РЕН 2000 това е точното име!Уреда е произвеждан в "Битова електроника" на" Перла" Варна.Предназначен е точно за нагреватели,не става за лампи и ел.мотори ,по обесними причини!
lz1wvm - специалист
Предназначен е точно за нагреватели,не става за лампи и ел.мотори ,по обесними причини!

Ако имаш възможност публикувай я тази схема.Аз знам две схеми-едната е с терморегулатор който следи зададена температура и е на контактен принцип(или има напрежение или няма).Другата е с фазов регулатор за по-финно печене на мръвките.
Поздрави
detelin - специалист
РЕН 250 ти е решението аз го намерих в един магазин за ел уреди застояла стока един вид струва 16 лв смешна цена направо намира се все още след много обясняване на младата продавачка точно какво ми трябва :lol:
Spassow_lbg - специалист
detelin написа:
РЕН 250 ти е решението аз го намерих в един магазин за ел уреди застояла стока един вид струва 16 лв смешна цена направо намира се все още след много обясняване на младата продавачка точно какво ми трябва :lol:
сещаш ли се в кой магазин си го намерил, може пък да има още застояла стока :)
Spassow_lbg - специалист
а някой има ли снимка или може ли да намери снимка на този регулатор РЕН 250.
прерових нета никаква информация за съжаление
nyagolov - напреднал
Монтирай си един най-обикновен терморегулатор за фритюрник с осезател като го дистанцираш малко заради по-високата температура , с фазовия регулатор няма обратна връзка каква е температурата на скарата и ще е голяма игра.
Правилно ти е казал колегата.Моята скара от 5 години я карам с терморегулатор, пробвал съм и със фазово регулиране, но при продължителна работа, скарата продължава да загрява и така си загорих рибата.
Така, че не се занимавай с разни електронни истории, а си сложи един прост терморегулатор до 350 градуса.
С регулатор на напрежението няма ли да се получи същия ефект. От опит твърдя, че при "слабо" напрежение, както му казват при нас на село "слаб ток" скарата работи на по-ниска температура. Предвид факта, че скарата е с мисля волфрамова нажежаема жица и всички ламели са заедно навързани.
ESPACE - майстор
Абе Денев, откъде изкопа тази тема от преди 10 години. Че прочитайки я си спомних и изрових моя РЕН2000. Не е фазов регулатор. Мултивибратор на импулси с променлив коефициент на запълване е. Абе с думи прости пуска ток една секунда, девет не пуска при мин. мощност и плавно това може да се променя 2 към 8, три към 7 до 100% пуска ток.
hidrazin - майстор
нед юни 16, 2019 2:33 pmDenevd написа:
Предвид факта, че скарата е с мисля волфрамова нажежаема жица ...
До тук с мисленето. Бегай на училище и си учи уроците.
:partyman:
gogo7777 - майстор
нед юни 16, 2019 9:45 pmhidrazin написа:
нед юни 16, 2019 2:33 pmDenevd написа:
Предвид факта, че скарата е с мисля волфрамова нажежаема жица ...
До тук с мисленето. Бегай на училище и си учи уроците.
:partyman:
Е кво.....не си ли си пекъл мръвки на крушка :lol:

Тема "регулиране на напрежението на контакт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: