Всичко за дърводелството
Yanaki - помощник
Момчета, моля ви не се карайте, n_a това даже не е и "пазарище", по скоро е цигански катун. Просто ако някой знае къде в Пловдив или София се продават такива инструменти нека пише. :?:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
:lol: Не познаваш още форумните чешити.
Виж, казах, не познавам Пловдив, ноо имам прекрасен профи кухненски нож от русенския еквивалент на този ваш пазар.
Когато знаеш какво търсиш, е лесно да го намериш.
Само ти казвам,че Практилажите не са мястото.
Yanaki - помощник
O'k. Хора апелирам към всички, които живеят в Пловдив или околностите да ми помогнат, като ми кажат откъде мога да се снабдя с инструменти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
:-D За какви пари говорим?
Yanaki - помощник
нека не говорим за пари :-D Само да не са безбожно скъпи.
kolaborator - специалист
Напротив и в практикер има сносни длета и то точно в Русе,а и не само длета!Все пак няма да се занимаваш професионално,така че....!Русе-София все едно и също продават там!Ти какви точно инструменти искаш:дърводелска маса,рендета разни,какво?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Yanaki написа:
нека не говорим за пари :-D Само да не са безбожно скъпи.
Бог е всекиму различен, знаеш.
Дай някакви граници.
Yanaki - помощник
Граници не мога да ти дам, никога не съм си купувал инструменти и никога не съм виждал из магазините в Пловдив, именно затова отворих темата. :)
Така сега за инструментите, които биха ми трябвали съвсем в началото на моята кариера :lol: предполагам са следните: остри дърводелски/резбарски ножове, длета бих казал с по малка ширина, тъй като имам идеи за малки предмети и някакъв ръчен, малък и остър трион.
Тъй като наистина съм се занимавал чисто "първобитно" с дърво приемам коментари и мнения и за др. инструменти, които биха ми потрябвали. Но иначе концепцията ми е да правя фигури от дърво, като например малки кутиики, разни др. форми,като за начало, като ще се опитвам и да ги украся с някакви орнаменти. Дано да съм бил изчерпателен. :)
Yanaki - помощник
Хора, ако може да ми кажете и някакви книги за дърводелство и дърворезба откъде да си купя или изтегля от интернет няма да имате грешка :)
NRG7 - специалист
Yanaki, то всички сме грешни ама я виж, какво съм ти намерил тук:
http://www.napravisam.bg/?id=ldarvo
Кофти е само, че е на EN.

Тема "Ръчни инструменти за дървообработване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: