• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Petyr - специалист
Сега си поиграх с въпросния диоден прожектор. Милен е прав, не може да се сравнява с уличното осветление. Дава едно доста светло петно с диаметър 15 метра и до там. Перфектно би било за акцентиране върху някой детайл на двора :)

Извинявам се, че така настойчиво спорих. :) Изтривам си мненията, за да не заблудя някой в бъдеще.
Милен - майстор
8180 написа:
Положителен опит имам и с живачни лампи (светят бяло), за които не знам доколко се отличават от натриевите - мисля, че преди също се ползваха за улично. Може да са ги забранили нещо.
Халогена е беля работа, дори и с фирмени "крушки". Металхалогена (повечето билбордове са с него) по-бива, но е доста по-скъп.
Живачните на са забранени а просто в нови уредби не ги слагат вече. Натриевите светят повече от два пъти. И при по-качествената оптика на новите тела в сравнение със старите живачни се получава 4-5 пъти икономия на енергия от използването на натриеви лампи 70-150W по улиците в сравнение в 250-400W и то по две в някои осветители от близкото минало.

Диодите не ги отричам, натам е бъдещето и техниката има да се развива още доста докато диодните лампи станат приложими навсякъде.

Ето например една диодна лампа с мощност 168W и светлинен добив 12800 lm което си е сериозно светене, 25% повече от 100W натриева и може да стане за открито. http://www.amarabg.com/bg/LEDLightStreetProd/AMLU6.php Лошото е че не пишат колко струва :-D
**
Последна промяна от elmin на пон юни 15, 2009 5:06 pm, променено общо 1 път.
Lyuben_K - напреднал
Petyr, от къде и за колко пари си взел светодиодния прожектор?
Petyr - специалист
Lyuben_K написа:
Petyr, от къде и за колко пари си взел светодиодния прожектор?
От http://maxlight.eu/ Горна Оряховица. За 50 лв. На сайта има цени...
  • 1
  • 2

Тема "помощ за външно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: