Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
wizli - специалист
с гипсокартон /лепен/ , контактите на вътрешните стени са срещуположни, има растояние между тях и стените вече са боядисани
Последна промяна от wizli на пон юни 08, 2009 9:31 pm, променено общо 1 път.
vanko68 - специалист
Би трябвало мет.щифтчета да се затягат отдолу на картона и да придърпат кутията добре навътре.Огледай дали дъното й не опира в стената зад картона.Картона лепен ли е или на конструкция?
Trifun - специалист
В такъв случай единственото, което ми идва на мен на ума е да извадиш внимателно кутиите, да поизкъртиш също внимателно стената и да ги сложиш пак, за да си легнат хубаво на гипсокартона ...
borko-67 - специалист
Можеш да пробваш да ги резнеш малко отзад имам впредвид да резнеш дъното ако опира.
sasooooooooo - "специалист"
Spokoiniq вече го каза, само ще добавя, че фаската се прави внимателно, без да се изрязва картона, просто се натиска с отвертката.
Пробвай все пак да натегнеш малко винтовете, ако се наложи да вадиш конзолите, бъди внимателен за да не паднат петичките зад картона.
Успех
wizli - специалист
Благодаря ви за съветите,
справих се - леко отвивам конзолата, подрязвам отвора с макетно ножче, завивам, конзолата хлътва малко, всичко е ОК.
....освен двойните контакти на Легранд: горният панел се крепи само на един винт /без контри като на единичните и ключовете/, колко и да го стягаш - все мърда .
Trifun - специалист
wizli написа:
горният панел се крепи само на един винт
хмм, това нещо не го разбрах :?
Кой горен панел имаш предвид - самата пластмаса ли ? Тя наистина е с един болт, но ... при мен не мърда нито един контакт от шестте, монтирани в хола. Миналата година си ги слагах - бяха по 12 лв. бройката - двойни контакти на Легранд, от Бриколаж (само там и в Практикер ги имаше, ама в Практикер същите бяха по 14 лв. :lol: )
Верно, скъпички са, но пък са изпипани както трябва, наистина.
Обърна ли внимание, че има клеми за кабел и от горната, и от долната страна ? Т.е. можеш да ползваш този контакт и като разклонение за следващ - това не съм го виждал при нито една друга марка ...
Милен - майстор
Trifun написа:
... можеш да ползваш този контакт и като разклонение за следващ - това не съм го виждал при нито една друга марка ...
И като замине първия, спира тока в останалите по веригата :wink:
Trifun - специалист
Тц ! Милене, това няма как да стане - просто двата кабела са все едно снадени помежду си посредством пластините на контакта - кое да му замине ?? :?
moimoimoi - майстор
ми примерно че през клемата на първия контакт ще протича тока на всички контакти след това,и вероятноста за нагаряне и лоша връзка е голяма,за тоя цел са разклонителните кутии,ако имаш 3 контакта и в всеки е включен 2 киловата консуматор :? излиза че през връзката в първия ще тече ток 25-30А което не е нормално,нито клемите на контакта са изчислени за такова натоварване
това нещо е приложимо само при маломощни консуматори-тв,двд....
и все пак като включваш някой уред,първо не сваляш капачката на контакта да видиш как е захранен,така че с цел качество не е препоръчително да се свързват така контактите
отделен е въпроса че два кабела 3x2.5 мм едва ли ще успее някой да върже на такъв контакт,освен ако не е гипс-картон и кабелите после не се избутат зад него
Последна промяна от moimoimoi на ср юни 10, 2009 8:21 pm, променено общо 1 път.

Тема "Луфт между контактите и стената???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: