• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
totko - специалист
Ще използвам тази тема , за да задам още едни въпрос на същата тематика.
Преди време обединихе тераса с кухня, като плановете са да разположим готваркса печка на тази бивша тераса + ширм.При обединяването се наложи да смъкнем тавана, т.е. да направим окачен таван от влагоустойчив гипскартон. Фугите са запълнени и шпакловани с мрежичка, предстои цялостно шпакловане и финишно покритие.
Въпроса ми е, каква да бъде шпакловката и какво да е финишното покритие, при положение че ще има изпарения при готвенето?
Предполагам че гипсовата шпакловка не е удачно за това място, но циментовата ще свърши чудесна работа?
И накрая какво финишно покритие би било най подходящо?Според мен трябва да е хем дишащо, хем да е устойчиво на влага :? , но какво точно ...
housedoktor - майстор
Шпакловането със зелен фугопълнител унифлот.Боядисването с латекс за кухни и бани-има ги в продажба
totko - специалист
Някакъв друг вариант, освен унифлот? Много е скъп - 5 кг струват към 15-16 лв, а и на мен ще ми трябват макс 2 кг. Шпакловката на циментова основа на Изомат не върши ли работа, или не е подходяща за гипскартон :? ?
housedoktor - майстор
Има и друг вариант-правиш с каквото ти падне и се молиш да издържи дълго.Ако е толкова решаваща разликата в парите -фугираи с шпакловка, ще се получи,но не е правилно.Избора е твой.А бялата циментова на Изомат е прекрасна за работа
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Когато преди време пуснаха на пазара първата бяла циментова шпакловка, на опаковката изрично пишеше, че е подходяща за крайно покритие на таван на баня.... ако белият цвят те устройва, просто го шпакловай с бяла циментова шпакловка.
  • 1
  • 2

Тема "С какво се шпакловат стени и таван на баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: