• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Domashen_maistor - специалист
Не забравяй преди всички ганимации по направата да свалиш онази част от старата мазилка, дето се е отлепила от тухлите. Изолация, мрежа или квото слагаш трябва да лепнат върху здрава основа. Грунд Бетон контакт също е направо задължителен.
alexb - специалист
Domashen_maistor написа:
Не забравяй преди всички ганимации по направата да свалиш онази част от старата мазилка, дето се е отлепила от тухлите. Изолация, мрежа или квото слагаш трябва да лепнат върху здрава основа. Грунд Бетон контакт също е направо задължителен.

много точно го каза. :thumbs:
meggi13 - напреднал
Не знам дали е тук мястото ,но да запитам и аз-плочника пред къщата ни се напука,а на едно място започна да се рони сериозно и вече има оформена дупка около 50 см диаметър...Просто грозна работа.Дайте съвет с какво може да се закърпи,запълни или там каквото трябва да се направи.Дано не е само варианта да се кърти и прави нов циментов плочник :shock: Смятаме след време да поставяме гнайс,но пари все не стигат,а и то не е само това,тъй,че има ли начин да се спаси от повече поражения този плочник?
chapara - майстор
Намокряш обилно,подмазваш,подмазаното стяга,правиш през цяло мозайка,която не търкаш,понеже ще полагаш камък.Мозайката я прекъсваш през метър и половина,т.е.,ковеш мозаечни летви1,5мм. със стоманени пирончета,наливаш мозайката през карета днес,приглаждаш,когато започне да дърпа с вода,а останалите карета утре и пак с приглаждането.Ако ли пък искаш да я търкаш след 3 дни :wink:
meggi13 - напреднал
Благодаря ти за отговора!Разясни ми моля те малко по-подробно...нищо не разбирам!С какво да го подмажа?Какви са тези мозаечни ленти?Изронването е почти в центъра на плочника,широко е около 50см,с неправилна форма и дълбочина и до края на плочника по широчината му има цепнатина.Притеснява ме дали няма да продължи да се уголемява.Тъй като искам ние да си го правим,а не майстор,ще съм благодарна за по-подробно описание.Извини ме за невежеството! :sad:
chapara - майстор
meggi13 написа:
Благодаря ти за отговора!Разясни ми моля те малко по-подробно...нищо не разбирам!С какво да го подмажа?Какви са тези мозаечни ленти?Изронването е почти в центъра на плочника,широко е около 50см,с неправилна форма и дълбочина и до края на плочника по широчината му има цепнатина.Притеснява ме дали няма да продължи да се уголемява.Тъй като искам ние да си го правим,а не майстор,ще съм благодарна за по-подробно описание.Извини ме за невежеството! :sad:
Подмазване с пясък и цимент до подравняване,коване на мозаечнилетвички по които да се тегли мозайката,желателно е тогава щом има цепнатина там да е летвата та делатационната фуга да е там.Може и ситна армировъчна мража под мозайката.
meggi13 - напреднал
Да, много благодаря!Намерих познат ,който разбра това което си ми дал като съвет и сега ще го направим! :o Ще пиша като стане!
  • 1
  • 2

Тема "Оправяне на стара мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: