Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
panalov - специалист
Аз лепих моита стъкла към метал с най обикновен силикон .
През 2000 г. едва ли е имало голям избор на силикон.Вече почти 9 години не откривам да му има нещо, все същия си е прозрачен а се намира на една тераса на която пече слънце от сутрита до 5 часа вечерта.

Ако ще ти трябва повече силикон ,някой от форума продава доста изгодно в раздел "Продавам"
EDI - майстор
http://www.ceresit.bg/products/index.html ето специален за стъкло, за него става дума, отваряш силиконите и ще го видиш.Само съм объркал, че не се произвеждат и други цветове - имало също бял и черен.
Deo-x - специалист
--
Последна промяна от Deo-x на пет окт 09, 2009 6:24 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Не, за другия - glass, става дума, по-горния.
MASTER - специалист
Ъъъъ,извинявайте,каква е цената на една картушка от тези на Церезит ? :? :? :?
nihonjin - специалист
Deo-x написа:
nihonjin написа:
В къщи си смених маджуна с акрилен силикон (уплътнител). Вече 5 години не е мръднал. Може да се боядисва и е желателно, защото иначе полепва с прах и става черен.
Ако се наложи се маха лесно. Сменях едно счупено стъкло, така че и това е проверено.
А с пистолет ли нанасяш силикона,нужно ли е да се сложи задължително пирончета?И твоят ли е прозрачен силикона?Също ме интересува средно разхода на силикона на едно крило което е с размерите на ш.35см/в.85см.,бая крила имам да нанасям.Един цял флакон силикон за колко линейни метра стигат?Това е.
Ползвах бял силикон (уплътнител).
Пирончета не съм слагал. Няма нужда.
Разхода не помня, но не е голям - в смисъл да излиза скъпо.
Нанасям с пистолет като после оформям с тънка шпакла или ламаринка по същия начин както се оформя маджун (ако си гледал стъклар как работи). Полезно е да сложиш защитна лепенка на стъклото да не се цапа.

Лека работа!
Deo-x - специалист
--
MASTER - специалист
24 часа и абсолютно готов еднокомпонентния.
Deo-x - специалист
--

Тема "--" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: