• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Grezinski - специалист
Замисляли ли сте се за метални керемиди?

Прикачен файл

Pokrivche.jpg
Pokrivche.jpg (122.1 KиБ) Видяна 15077 пъти
Spokoiniq - майстор
А за полимерпясъчни мислил ли си? Айде пак минутки за реклама :lol: Поне аз показвам нещо мое, а не картинки от нета.

Прикачен файл

стреха3.jpg
стреха3.jpg (90.15 KиБ) Видяна 15077 пъти
Grezinski - специалист
Абе стига само сте се джавкали за тая реклама. Рекалам та реклама, е как да обясня на човека без да е реклама!?!?!? Айде кажи ми ти!? Ако наистина сте добри и продавате стойностни услуги, не би трябвало да ви плаши конкуренцията! Пък и каква конкуренция, аз не монтирам а продавам метални керемиди. Разчитам на майстори като вас да се справят с монтажа.

Колкото до снимката - това си е мой обект, ако искаш ела да те кача на покрива. На кадъра виждаш първите два листа метални керемиди.

Ако си толкова добър, ела покажи какво можеш при нас!
За сега само 1 от тези, които преди да почнат покрива ми обясняват надменно че всичко знаят, не се е издънил.... и вече правят всичко по конец, защото им е ясно, че при нас компромиси няма.
stanetzz - специалист
И от мен един глас за полимерпясъчните керемиди. По-леки са от обикновенните (1,8кг срещу 4,5-5кг за обикновенните), не се чупят, няма НИКАКВА фира в палетата; лесно се режат и коват. 1кв.м. излиза около 17,50лв- не много по-скъпо от битумните, но доста по-здраво. Може да се коват дъски под тях( излезнаха ми 600лв, срещу 1200 за OSB).
Току-що ни завършиха покрива с такива. Преустроих го от 4-скатен на двускатен, като получените помещения отдолу ще се ползват за живеене.
По-късно ще пусна снимки.
Grezinski - специалист
Металните са 15,59 на квадрат с крепежите, с доставка.
Цената за монтаж е по-ниска от на другите.
Тежат 4,5 кг/м2
На двускатен покрив, нямаш фира.
УВ- 100% устойчиви
15 години само ЕСТЕТИЧЕСКА гаранция, Т.е. че няма да се смени нюанса на полиестера.
Нямаш разходи за поддръжка.
Не се влияят от неравности по обшивката.
hygro - майстор
Направи ми впечатление голямата разлика в температурите на класическата керамична керемида и битумните. Направих една термографска снимка при слънчево време днес в 12 часа, при 28°C околна температура:
  • P1 - битумни (71,4°C)
    P2 - керамични (52,5°C)
Не се наемам да тълкувам факта, тъй като е възможно изолацията под битумните да е по-добра, а керамичните да са вентилирани, но мисля, че обстоятелството заслужава да се взима предвид - би било много неприятно, ако до прозореца ти има повърхност, напечена над 50°C...

Прикачен файл

pokrivi.jpg
P1 - битумни (71,4°C)
P2 - керамични (52,5°C)
pokrivi.jpg (95.86 KиБ) Видяна 14361 пъти
Spokoiniq - майстор
Hygro, моля те да направиш и на мойте полимерпясъчни една такава снимка, да сравним с околните керамични , а има и детайл рулонен бимум с посипка,а на съседния блок половината е с битумни керемиди, та да видим какви са разликите.
hygro - майстор
Няма проблем. Звънни утре преди обяд на фирмения:

http://www.hygrooptima.com/contact.html
stanetzz - специалист
Малко снимки от моя покрив, както обещах:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Керемидите в момента са мръсни и прашни заради ходенето върху тях, но след първия по-силен дъжд ще се покаже истинският им цвят.
Последна промяна от stanetzz на съб авг 01, 2009 10:16 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Питане за покрив!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: