• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Еклектик - специалист
Премерваш къде е запушването и разбиваш зидарията. После изчистване до тухла и нова зидария. Всичсо друго е половинчато в подобни тежки случаи
reevil - специалист
Още не съм го отпушил, хич не ми се кърти, но ако не стане и този път ще се принудя да дупча.
Сега съм решил да търся дълго 4-5м стоманено въже хем да е здраво, хем да се гъне и с него да видя какво ще стане :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Според мен коминът ти е изграден по всички правила и няма никакво запушване. Това, че единият отвор не е проходен не значи, че коминът ти е запушен :) . Отвори розетката на първия етаж и поднеси пламък за да пробваш, макар че сега времето е не е много подходящо - може да се получи обратна тага - трябва да пробваш сутрин. Мисълта ми е, че по правило някъде над плочата втория отвор трябва да се включи в първия, а не да продължава нагоре. Това се прави за да се получи сифон и да не връща комина. Пробвай.
Еклектик написа:
Премерваш къде е запушването и разбиваш зидарията. После изчистване до тухла и нова зидария. Всичсо друго е половинчато в подобни тежки случаи
какво значи изчистване до тухла?
pavkatay - майстор
LazarGanev написа:
Според мен коминът ти е изграден по всички правила и няма никакво запушване. Това, че единият отвор не е проходен не значи, че коминът ти е запушен :) . Отвори розетката на първия етаж и поднеси пламък за да пробваш, макар че сега времето е не е много подходящо - може да се получи обратна тага - трябва да пробваш сутрин. Мисълта ми е, че по правило някъде над плочата втория отвор трябва да се включи в първия, а не да продължава нагоре. Това се прави за да се получи сифон и да не връща комина. Пробвай.
тук е истината :wink:
vyrhara - специалист
reevil написа:
...ядосах се купих тръба 7метра и не питайте с какъв зор съм я качил и изправил да влезе в отвора/...Та как да е вкарах я блъскам надолу половин час и не помръдва :? ...

Гръмни с пушка отгоре със съчми за глиган!
Gek - специалист
vyrhara написа:
reevil написа:
...ядосах се купих тръба 7метра и не питайте с какъв зор съм я качил и изправил да влезе в отвора/...Та как да е вкарах я блъскам надолу половин час и не помръдва :? ...

Гръмни с пушка отгоре със съчми за глиган!
ако не стане пак да продължава с базука, после граната и т.н. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със запушен комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: