Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Стефан - майстор
Ако има такъв, все някой ден ще се хванем. А колко консумира СОТ, щото има един с такъв. И аз имах съмнения за него, но при замерването се оказа, че не е от него.
masteradmin - майстор
Ами със сигурност трафа, който е кутията на алармата консумира, а ако е радио СОТ има и МАТ така, че това би могло да го завърти. Но това са 2-3 лв. на месец.
Стефан написа:
Доста мислих, преди да задам този въпрос, за да не ми се смеете. Но ще Ви кажа какво съм направил/ беше през лятото /.
Понеже аз прекарвам повече време в гаража от останалите, ме определиха нещо като човек за плащането. И ми направи впечатление, че сумата от показанията на отделните електромери се различава от общия. И понеже мостовите кабели преминават вътрешно през гаражите, помислих, че някой краде. Затова събрах всички собственици на гаражи и развих всички предпазители. Диска на общия електромер спря. После лично сложих предпазителите - диска тръгна. Повиках техниците от Енергоснабдяване. Дойдоха с уреди, клещи, мериха, и казаха, че "това е положението". Аз обаче не спрях до тук - помолих останалите собственици и всеки ми даде ключ от гаража си. Купих и смених трите патрона / все пак не сме братя /. В продължение на три дни наблюдавах показанията на всички електромери без консумация. Вътре в гаражите електромерите не промениха показанията си. Общия обаче отчете 2963W. Т.е. получи се средно около 1 KW/ден консумирана електроенергия.
Затова зададох въпроса си. Нормално ли е всеки електромер да отчита собствена консумация 250 W на ден без включен консуматор?
Пробвайте като включвате и изключвате един по един предпазителите на гаражите... Успех.
el-men
слушаи pass , ползваи и мощен оммер . имаш утечка в кабел м/у главния и един от малките електромери. :idea:
Гост
повикайте специалист да ви реши проблема,
но не от Енергото Нещата са много прости.
pavelari - майстор
фафли фафли фафли фафли по всички форуми се пишат е такива фафли като има тема електромер и енерго и напрао си .бало пиииип майката абе купете си ампер клещи и мерете на воля
masteradmin - майстор
Айде бе амперклещи аз да не съм от енергото ? Или може би ти си от енергото ? Ония неграмотници с ампер клещите много ги мразя.....
pavelari - майстор
masteradmin написа:
Айде бе амперклещи аз да не съм от енергото ? Или може би ти си от енергото ? Ония неграмотници с ампер клещите много ги мразя.....
Добре, че не сам от енергото защото щях да съм неграмотен. Кои са тези неграмотници уважаеми г-н "Мasteradmin" и какво им е на амперклещите не мога да разбера... то по тази логика и токовите трансформатори са за неграмотници и ДТЗ и т.н. - понеже принципа е един и същ. Ама хайде да не си подмятаме лични неща, понеже долавям някакъв сардоничен мотив във вокално-инструменталното ви изпълнение - е да като "админ" сте диригент в собствената си опера... И да не си "мерим патлаците" и да пълним форума с глупости, че не му е това предназначението.
С уважение Стоянов.
masteradmin - майстор
Извинявам се бях афектиран :oops:
Искам да има дискусии по форумите, а не монолози....
с уважение: Ганев
Мик
А не мислите че,някои от другите собственици може да си е монтирал някое контакторче и да си е дръпнал един проводник към апартамента.Ти си сваляш бушона,оперативната разпада-товар няма.За 1кв на ден-лампите на апартамента му вършат работа.Ако черпи повече вече става грубо и ще дигнете повече шум,а така малко по малко,но по надълго.

Тема "Отново за електромери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: