Всичко за дърводелството
lo80 - помощник
Не се сърдя :)
Така и така сме се разбъбрили, я кажете за лак какво бихте препоръчали? Аз много харесах HPL плоскостите, изглеждат по-огледални, но в един магазин ми казаха, че ПДЧ-лак било за предпочитане.
Намери си някоя фирма да ти изработи. Това е ПДЧ с естествен фурнир - лак - гланц. На живо изглежда много добре.

Прикачен файл

HPIM0635 - Копие.JPG
HPIM0635 - Копие.JPG (205.74 KиБ) Видяна 13441 пъти
lo80 - помощник
И да ви покажа в крайна сметка каква шаренийка сътворихме: снимка 1, снимка 2. Снимките са лоши, но се разбира за какво иде реч. Направихме кухнята от Коко Боло - някакво италианско ПДЧ, което се предлага в Крон. Черното ПДЧ е на Фундермакс супер гланца, но още е с фолиото.
shadowman - майстор
То ще стане май всичко ама що сте сложили тази тръба за апиратора, можеше да е в шкафа.
sasooooooooo - "специалист"
Тръбата наистина можете да я маскирате като кутия с остатъчни ПДЧ материали.
Какъв гръб ще слагате? Плочки?
lo80 - помощник
Тръбата ще я скриеме, но още не и е дошъл реда. Гръба и плота ще са бели. Има още доста работа по кухнята.
shadowman - майстор
Изображение

Тръбите можеха да са от този тип, височината им е 55мм и като легне на тавана на шкафа и може да не се забележат щото скриването им с парчета ПДЧ няма да е много хубаво. Също тези тръби може да са в шкафа и да вървят под тавана с което не се губи място. Друг вариант ако оставения отвор за аспиратора е много нависоко е да се направят по високи шкафовете за да влезне отвора в тях и всичко се скрива.
lo80 - помощник
Първоначално бяхме замислили да сложим такъв плосък въздуховод и да легне отгоре на шкафовете, но се оказа неподходящ за нашия аспиратор. По спецификация тръбата трябва да е не по-малка от Ф 120, като му сметнахме лицето се оказа, че не ни върши работа, пък и преходниците от плоско към кръгло са за Ф 110. Това определено би се отразило на ефективността на аспиратора. А дупката вече я бяхме пробили на височина над шкафовете. Знам че ще бъде грозно, но ще го преглътна някак. Мисля да го скрия с бяло ПДЧ, стените са бели и се надявам да не се набива много на очи.
Плота и гърба ще са бели като на показаната от теб снимка. Много ми хареса водобранната лайсна, която си сложил. Би ли казал какъв и е размера и от къде е взета? Търся водобран по-голям от 4 м., а тези които открих бяха 3,66 и 4 м., а на мен едната ми стена е по-дълга.
shadowman - майстор
За жалост и този водобран е на 3.66. На цвят става ама не ми харесва как се защипва и как ляга. Инак е купена от Балкан - Юг, потърси им магазина (имат саит) и питай пък може да имат и подълги (може и да съм забравил размера им щото много рядко ги ползвам. Плот бял има на Wodego (като тоя на снимката), = но с гърба може да имате проблем защото намерих само на Kaindl (те ги правят тук) и е на размер 2,7 и ще трябва да се наддава което на мен лично не ми харесва. Демек тия които продаваха плота нямаха гръб.

Ако не сте избрали мивка вижте тая, бял плот, няла мивка.

Изображение
lo80 - помощник
Ето какво се получи в крайна сметка при нас, с монтиран гръб, плот и скрит въздуховод. И пак не е на напълно завършена, но и се вижда края. Остава контактите и смесителя да бъдат монтирани. Гръб намерихме на 4,20 м., точно колкото ни трябваше и не се наложи снаждане. Водобранна лайсна също намерих на 5 м., не е особено хубава, но избора не беше голям. Избрахме черна мивка, за да се връзва с фурната и с котлоните.
Благодаря ви за съветите и помощта!
Последна промяна от lo80 на ср мар 24, 2010 11:00 am, променено общо 1 път.

Тема "Кроношпан качество, какво мислите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: