• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tetomaster - специалист
crez написа:
Това е таван, конструкцията и хоризонталните греди вероятно не са съобразени с носещата тежест вече на под на бъдещи стаи. Необходима ти е консултация с стр.инжинер. Направата на стаи води след себе си увеличаване височините на стените, а това си е промяна на конструкцията. Мисля че ще ти е неоходимо изпълнение на всички изисквания и разрешения по ЗУТ. Ако не вдигаш страничните стени, а само промениш конструкцията на покрива(увеличиш светлото пространство) мисля че разрешителни не са ти нужни. Успех.
Напиши точно какво искаш. Защото има различни решения за твоя случай. Наскоро съборихме един покрив в Люлин 9 и построихме нов, но променихме цялата конструкция. В момента човека има нов покрив + 1 етаж
sepultura - специалист
Не искам да събарям покрива, или пък да го вдигам. Искам просто да използвам пространството-100 квадрата, и височина (най-голямата) около 3 метра. На това пространство стават идеално няколко стаи(стаички). Та, на първо време-как да "изолирам" покрива-гредите са навсякъде... Ако има снимки, мисля че ше разбера по добре какво да правя... :gott:
pipbel - майстор
sepultura така като гледам тоя таван и как свети отвсякъде това което искаш направо ми се струва mission impossible.... :cry: .
Освен ако не го развалиш и направиш отново като хората.
Прочети пак Х 2 какво ти казва crez горе.
pipbel - майстор
Рекох да прочетеш добре написаното от колегата crez.

Абе я най-добре се обади на housedoctor , градски ти е, разбира ги точно такива неща и ще ти даде най-адекватен съвет, на място.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за керемиди и ламаринен улей." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: