Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
greentree - специалист
Имах план за работата на фигурата и неината последователност,но знам ,че във форума има доста кадърни хора които биха могли да ми спестят някой грешки които е възможно да допусна в процеса на работа.В последствие както и да го смятам за да сложа добра изола на тавана се оказа,че ще трябва да се откажа от този проект ,тъйкато в хола е правена някаква солидна замаска преди паркета (някога си) и фигурата пада на ниво около 16 см. а при това положение става неподходяща за моя хол,макар и да ми харесва .Реших да направя един друг нечий проект и да го доработя защото не се вижда добре от снимката,скоро се надявам да покажа какво се е получило.Само ,че за да намаля височината няма да го украичвам с UD ,а ще е само с ъгъл арка.Ето и проекта подобен на:

Прикачен файл

07022009056_131.jpg
07022009056_131.jpg (32.45 KиБ) Видяна 12207 пъти
greentree - специалист
Mалко се забавих с ремонта на тавана....но почти е готов (остава боята,малките луни и Led маркучите )качвам малко снимки като за начало...ако има интерес към темата ще кача подробно :-D

Прикачен файл

tavan5.jpg
забравих тази снимка ....чудех се след като отвора за луната е 23 мм,как да бръкна и изкарам кабела някъде от вътре....еми....тва измъдрих
tavan5.jpg (68.31 KиБ) Видяна 10949 пъти

Прикачен файл

tavan4.jpg
tavan4.jpg (61.06 KиБ) Видяна 10955 пъти

Прикачен файл

tavan3.jpg
tavan3.jpg (55.11 KиБ) Видяна 10955 пъти

Прикачен файл

tavan2.jpg
tavan2.jpg (64.2 KиБ) Видяна 10955 пъти

Прикачен файл

tavan1.jpg
tavan1.jpg (93.04 KиБ) Видяна 10955 пъти
petkomz - специалист
Добре е станало!По-високото ниво от гипсокартон ли е, или само фигурите? Ако имаш снимки от конструкцията качи някоя да видим.
greentree - специалист
Ето още малко снимки:

Прикачен файл

tavan 8.jpg
Давам накъсо основния кабел (който предстои свързване с трафа)като проверявм за последно със звуков сигнал с амперметъра.
tavan 8.jpg (69.7 KиБ) Видяна 10833 пъти

Прикачен файл

tavan 7.jpg
CD съм ги хванал странично и зашити нагоре за основните CD-та с видии 50мм.,можеше с окачвачи ,но така ми се струва по-лесно ,здраво и по-ефтино...през средата отдоло нестава,че се смачква профила и видията неприбира добре.
tavan 7.jpg (82.96 KиБ) Видяна 10833 пъти

Прикачен файл

tavan 6.jpg
Дебел (просто да е здрав за да не се къса лесно) найлон след ватата за предпазването й от влага.
tavan 6.jpg (85.69 KиБ) Видяна 10833 пъти

Прикачен файл

tavan 5.jpg
tavan 5.jpg (61.37 KиБ) Видяна 10833 пъти

Прикачен файл

tavan 4.jpg
За предпочитане е да се завиват видиите с акумулаторен винтоверт...тези на ток за доста бързооборотни и се случва да превърти видията ...а превърти ли-забрави я и давай нататък
tavan 4.jpg (37.67 KиБ) Видяна 10833 пъти
greentree - специалист
...

Прикачен файл

tavan 3.jpg
Проверявам колко см. да пусна картона така ,че да не се забелязва UD-то от вратата(от там най-много се забелязва дълбочината на отвора)
tavan 3.jpg (40.77 KиБ) Видяна 10810 пъти

Прикачен файл

tavan 2.jpg
tavan 2.jpg (59.33 KиБ) Видяна 10810 пъти

Прикачен файл

tavan 1.jpg
Направих го на единична скара (на моя отговорност),но директните окачвачи ги сгъстих на около през 50 см. за всеки слиучей ...
tavan 1.jpg (62.17 KиБ) Видяна 10810 пъти
Последна промяна от greentree на ср фев 17, 2010 11:06 pm, променено общо 1 път.
greentree - специалист
....ето и още малко под тавана: стена за снимки

Прикачен файл

stena 5.jpg
Остава ми още малко тук-там да я мина още веднъж като финиш
stena 5.jpg (51.38 KиБ) Видяна 8709 пъти

Прикачен файл

stena 4.jpg
На горната ниша ще има 6 снимки отделени една от друга с 2 картона и UD, ( размер 5 на 5 см.)
stena 4.jpg (55.33 KиБ) Видяна 8709 пъти

Прикачен файл

stena 3.jpg
Наложи се да сложа фибран на места-беше около 2 см.
stena 3.jpg (64.62 KиБ) Видяна 8709 пъти

Прикачен файл

stena 2.jpg
Отдясно се вижда на крайния картон прешиване-наложи се да пришия УД отзад и картон на размер за да има стабилност иначе извивката щеше да се изгуби -горе доло го залъгах....
stena 2.jpg (82.58 KиБ) Видяна 8709 пъти

Прикачен файл

stena 1.jpg
С карон захванати профилите става най-здраво и ефтино
stena 1.jpg (86.55 KиБ) Видяна 8709 пъти
Последна промяна от greentree на ср фев 17, 2010 11:59 pm, променено общо 3 пъти.
Takezo Sensey - модератор
greentree написа:
...ако има интерес към темата ще кача подробно :-D
ааа такива да си ги нЕмаме !
тука без снимки не пущаме !
:wink:
Мене си ме кефи кой не му 'аресва, за 'земе да го направи по-убаво .

пс.: не съм забравил какво ти обещах, ама някой трябва да ми зареди и апарата и ...
ivanpetrov - специалист
Браво,супер е станало.Харесва ми.Май тук никои не беше "качвал"скица на плана си за таван.Дай да го видим и в завършен вид."Качи"снимки и от по-дълечен план.Да им се порадваме.
Последна промяна от ivanpetrov на ср фев 17, 2010 11:41 pm, променено общо 1 път.
greentree - специалист
В ремонт съм още ,ама имам и други неща за правене и затова върви бавно всичко... :cry: работя когато ми остане време.
ivanpetrov - специалист
Майсторе, ти си много чист,аз като работя ставам ........Добре,че бачкам с бели дрехи. :lol:

Тема "Помощ за схема на таван...(малко остана)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: