• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
единак - специалист
Еее, Попов, как ще набуташ камина в най-незабележимия ъгъл... Да имаш такъв благодатен интериорен елемент и ти насила да го криеш. Не знам дали си наясно, но на запад почти не можеш да намериш къща без камина. А дори не ги ползват. Не че е кой знае какъв пример, де, но на мен ми харесва.
Иначе не съм съгласен с Драго за резкия тон. Ясно, че като професионалист го боли, ама не всички могат да си позволят префектната облицовка... Така си я направил,такава ще си я гледаш.
Не ти топли от излъчване, защото не си оставил откъде да влиза въздух, който да се затопля и тогава да излиза през оная високата решетка, дето си я сложил. Конвекция му викат сякаш...
ДРАГОМИР - специалист
Не става въпрос за нещо скъпо а за нещо полезно и красиво,защото облицовката на една горивна камера със водна риза излиза като цена колкото помпа,радиатори,разшерителен съд тръби,лира и др.а по някога и по евтино.Но когато си купиш печка ти си купуваш печка и задника да си съдереш няма да изглежда като камина ,ако щеш и сложи от наи скъпата облицовка ти си си купил печка .
2v6 - майстор
popovvv написа:
...
-Не поставяйте печката в стая където посрещате гости.Мръсотията е голяма, а обслужването и е почти ежечасно.
-Подчертавам дебело, че печките с водна риза не отдават в помещението в което са много топлина, затова предвиждайте и радиатор в тази стая.
...
С тези неща не съм съгласен :?
Гостите как ще "разберат" че има камина :?:
За отдаването в помещението как го разбра :?: Преди да я облицоваш
палил ли си я.
Обикновено проблема е в голямото отдаване на топлина в помещението с камината :!:
Една такава облицовка може да свърши добра работа за пренасянето на топлината в други помещения, изобщо за регулирането на топлината, невлизаща във водната риза :idea:
svetoslavoff - специалист
"Не става въпрос за нещо скъпо а за нещо полезно и красиво,защото облицовката на една горивна камера със водна риза излиза като цена колкото помпа,радиатори,разшерителен съд тръби,лира и др.а по някога и по евтино.Но когато си купиш печка ти си купуваш печка и задника да си съдереш няма да изглежда като камина ,ако щеш и сложи от наи скъпата облицовка ти си си купил печка . " - каза Драго
Извинявай, но нали и камера за вграждане ще изисква помпа, радиатори, разш. съд, тръби и т.н. или аз нещо не разбирам - това по повод сравнение на средствата.
Напълно съм съгласен с теб, че печка и камина са несравними.
Лек ден.
ДРАГОМИР - специалист
svetoslavoff Ти видя ли въобще какво съм ти написал по горе пусни една скица на мястото където ще е печката със размерите на помещението и комина ,и модела на печката.
svetoslavoff - специалист
Благодарности за отзивчивоста. Трябва ми малко време да понауча как се слагат снимки и рисунки(скици) и тогава ще ги приложа
  • 1
  • 2

Тема "Естетика и печка(камина) с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: