Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nedbmw - специалист
И аз имам такава печка,подариха ми я, нова е Южнокорейска от 80те години пробвал съм я грее много яко.Със фитил кръгъл, както описва колегата но не знам струва ми се много скъпа газста сега,не съм я засичал коло време ще гори с един литър.Има описана разходна норма но е в галони и не съм изсчислявал в литри на час.Проба му е майката.Не знаех че има и нови модели с ел. управление.
bmi - напреднал
Някой знае ли къде в Бг. може да се купи керосин?
Имам предвид по на едро, а не по 1л., съответно и по-евтино.
zmeios - специалист
bmi написа:
Някой знае ли къде в Бг. може да се купи керосин?
Колегата по-горе го е написало ясно... Намираш военно летище, там го крадат от държавата разни хора, а ти го купуваш от тях.

Пусти Булгаристан :(
velsi - Почетен майстор
Илиян Илиев™ написа:
п.п. Не знам защо вместо осмица излиза емотикон със слънчеви очила? :?
Оправих ти го. Излиза заради комбинацията осмица и скоба след нея.
filmatoplo - майстор
Равнец ,Камено - керосина идва директно от невтохима по тръбата - всяка вечер суркат със самоделни кранчета по нея. Тъй съм чувал :wink:даже имаше една исцепка - една баба дошла с тубите на портала на поделението и казала - имате ли баба от тая нафта дето много топли и струва по евтино , те войниците и продали керосин по евтинко :-D
Илиян Илиев™ - майстор
Аз доколкото разбрах керосина използван за печките е по-рафиниран от този по летищата за да се избегне миризмата при горене. Май на това се дължи и високата цена.

При нафтовите печки може и да става обикновен керосин, но те са с комин. Моята печка е без комин и всяко миризливо гориво е неподходящо.

Дори този керосин се усеща като загасена свещ като загася печката. На етикета му пише че миризмите са под 0.02 процента(или може би 0.002 но не съм сигурен), но пък за сметка на това не пише от какво са тези проценти.
zmeios - специалист
Не знам колко е миризлив, но преди 20 години си отоплявахме старата къща (София) с нафта. Никога няма да го забравя! Не е нужно дори да докосваш лейката, с която си носиш нафта от варела. Самото присъствие в помещението е достатъчно да сънуваш миризма на нафта :(
romanpm - майстор
Имаме такава печка от Израел , в Бургас имаше бензиностанция преди години /Кумлука/ купувах керосина за стотинки , даже са ми събирали очите таксита които пълнеха по половин резервоар в големия студ , после разбрах че дизела работи добре тогава . Печката трябва да се пали на открито и като се зачерви мрежичката тогава вътре , а фитила е памучен ремък :)
vreden - специалист
Памучен ремък?Би ли пояснил по подробно и от къде бих могъл да се снабдя с подобен?
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
Равнец ,Камено - керосина идва директно от невтохима по тръбата - всяка вечер суркат със самоделни кранчета по нея. Тъй съм чувал :wink:даже имаше една исцепка - една баба дошла с тубите на портала на поделението и казала - имате ли баба от тая нафта дето много топли и струва по евтино , те войниците и продали керосин по евтинко :-D
В Бургас пак пробиха тръбата тоз път за нафта :-D

Тема "Печка на керосин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: