Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pavelari - майстор
Вода и амоняк 1:1 и дишай настрани, че е гадно.... Потапяш за около час и поразклащаш от време на време
sax - помощник
Здравейте,аз ползвах Lexmark Z602 за него бях взел готов комплект за пълнене и там има пластмасов държач за главата с гумено уплътнение отдолу с дупка + спринцовка в комплекта.Като дръпнеш със спринцовката издърпва от дюзите(ако е разкиснато мастилото).Киснал съм главите основно в топла вода +малко спирт-но поне според моя опит повече от едно две пълнения(отпушвания)не става.Повече време ти отнема да отпушваш и пълниш главата отколкото да печаташ.Ако не печатиш редовно по добре лазарен принтер.
cakev79 - специалист
Пробвах различни начини като наблегнах на спиртна баня,ефект,малък.Най-големия проблем е че липсва жълтия цвят,а са заредени.Мисля си за ултразвук вече.
sspoko - специалист
Отпушвал съм глава на епсан и с лакочистител но трябва да се внимава да не се скапе пласмасата на главата, тампонирах само дюзите с памук но както казаха по горе си зависи от вида на мастилото.
Пробвай с МЕГЛИО-Универсалният обезмаслител. Мисля,че съдържа амоняк. Ако не са много престояли ще има ефект
Gamma - специалист
cakev79 написа:
Пробвах различни начини като наблегнах на спиртна баня,ефект,малък.Най-големия проблем е че липсва жълтия цвят,а са заредени.Мисля си за ултразвук вече.
Накисни ги във вряла вода, ама не целите ;)
В една капачка от буркан примерно. Можеш да повториш процедурата няколко пъти.

Аз имам МР-460 (главите са като твоите) и така ги отпушвам, когато не са ползвани доста време.
rockwall - майстор
точно тази тема чаках :lol:

имам цветен мастиленоструен HP, който смених с лазерен, но принтерът си остана в един гардероб и прекара там 4-5 години без да е ползван и със сигурност е изсъхнал тотално

мислите ли че може да се ползва все още, ако се вземат нови глави
или е за боклука, защото днес вече излезе от гардероба и беше поел към боклука, но отложих хвърлянето (по еко причини) и го качих на тавана.

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

Ако може да се ползва по-добре да го дам на някой дом или някой, който има нужда, вместо да го изхвърлям. Не че ще е голяма услуга де.

Всъщност дори за изхвърлянето не съм сигурен дали не трябва да потърся специална фирма, вместо да го пусна в казана.
solo5 - майстор
Имах Canon i350 преди доста годинки
Запушиха му се дюзите и какво ли не правих да ги отпуша, но не постигнах добър ефект и го подарих
Иначе сместа за отпушване май е терпентин и спирт, не помня в какво съотношение :roll:
rockwall - майстор
знаеш ли, че май моя е Canon (дори не отворих торбата да го погледна)

иначе за това с ултразвука, може и да потърся един познат златар, но като имам 2 други лазерни не знам кога ще се случи
solo5 - майстор
rockwall написа:
знаеш ли, че май моя е Canon
при Canon, като се запушат дюзите се сменя цялата глава, която при евтините модели струва почти колкото нов принтер
:?

Тема "Запушени глави за принтер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: