Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
давид75 - помощник
Благодаря за отговорите,значи въпроса ми възникна по време на работа,не съм мислил за заземяване,но като започнах да изолирам връзките ме щипваше тока при откачени предпазители,само преди това бях пробвал дали работи всичко нормално,та това ме стресна малко,сигурно от луминисцентните лампи е, то друго и не беше влючвано и защо свети фазомера на нулата,когато всичко е изключено.
stefan_gb - специалист
давид75 Не виждам как ще ти свтне фазоуказателя на нулевия проводник освен ако тои не е прекъснат и фазата се връща през консуматор :) Наи вероятно нещо не е вред :idea:
alsted никои не изплесва..... няма да обръщаме темата в спор за ДТЗ и приципа и на работа .....
Милен - майстор
Фазомера, по правилното му название е фазоуказател е предназначен да покаже само кое е фазата и въобще не е предназначен за измерване на каквото и да е.

Иии колко сложно го написах :lol: Така става по някога човек като се отплесва с младо вино и дебели мезета :sauf:
Justy - майстор
Милен написа:
Фазомера, по правилното му название е фазоуказател е предназначен да покаже само кое е фазата и въобще не е предназначен за измерване на каквото и да е.

Иии колко сложно го написах :lol: Така става по някога човек като се отплесва с младо вино и дебели мезета :sauf:
Фазомер и фазоуказател са два различни уреда и предполагам това го знаете http://www.lesibg.com/index.php?main_pa ... ucts_id=93
Милен - майстор
Понятията са така омотани на практика че всеки си ги използва както намери за добре :lol:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... 0%B5%D1%80 Според тия нашето устройство е индикатор на напрежение :lol: Ако се поразтърсиш ще намериш още няколко наименования :lol:
stefan_gb - специалист
ок Justy тогава да го наречем "индикатор на напрежение"
ArturDent - Почти Безобиден
Ами това за което говорите си точно за това - да покаже потенциална разлика (напрежение), между пръста на оператора и кабела.

В средното ми образувание директно пишеха двойка, ако го наречеш "фазомер".
Последна промяна от ArturDent на пет дек 11, 2009 10:23 pm, променено общо 1 път.
lenko71 - специалист
давид75 написа:
и защо свети фазомера на нулата,когато всичко е изключено.
Няма начин да свети (дори слабо) фазомера при свалени предпазители.
Нещо си объркал!
Justy - майстор
lenko71 написа:
давид75 написа:
и защо свети фазомера на нулата,когато всичко е изключено.
Няма начин да свети (дори слабо) фазомера при свалени предпазители.
Нещо си объркал!
Давид, пиши в търсачката "утечка" - доста сме разисквали и този проблем. Глимката на фазомера "пали" при 150-160 V. Провери си и всички кръгове - още от таблото.
PCL82 - майстор
Ако ще правиш заземяване то трябва да е при главното табло, до което отива захранващата линия от улицата. Ако го направиш на второстепенно табло, до което отиват по-тънки кабели, а нямаш заземяване при главното рискуваш да се запалиш.

Тема "питане за заземяване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: