Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Osiris - специалист
Преинсталирай провери с антивирус и си направи бекъп :wink:
gecata82 - специалист
ПРОБЛЕМА се оказа доста сериозен. Преинсталирах само с-то, но вируса все още си е някъда из компа, не моа да сваля антивирусна нито пъка да пусна съществуваща понеже ме изхварля веднага от нета, и маи проблема е по надълбоко. Сега ми предстои преинсталация отнново, но този път пълна на целяи комп и ако тогава не стане , ще се насочим към нов. Все пак 3,5 год. за преносим компютър май са си напълно достатъчни.
lenko71 - специалист
Форматира ли С-то или не?. Щото ако не си, все едно нищо не си направил.
sstefanov - майстор
gecata82 написа:
... ще се насочим към нов ...
Ще ми подариш ли стария (заедно с вируса)? :-D
Johny - майстор
gecata82 написа:
Сега ми предстои преинсталация отнново, но този път пълна на целяи комп и ако тогава не стане , ще се насочим към нов. Все пак 3,5 год. за преносим компютър май са си напълно достатъчни.
Какво ме направи ти бе човек?! да не си американец? Там като хванат вирус и сменяват компа. :lol: :lol: :lol:
Свали харда. Купи си една такава кутия: http://www.speedcomputers.biz/product/a ... -usb-slvr/, закачи харда на друга машина и се опитай да го излекуваш поне до толкова, че да запазиш ценната информация, ако има такава, на друго място. След това направи дълбок формат на целия хард и си готов за нова инсталация. Dето казва колегата - подари ми го барабар с вирусите.
KIBRIT - специалист
ТУК от снощи върви дискусия и борба с тази гад !
Osiris - специалист
преинсталацията на С:е достатъчна
преди време и аз бях хванал тази гадина но се разминах с затриване на Sype само
тогава бях с AVG антивирус
сега поне има по добри антивирусни ако си от софия докарай машината ще се оправи :wink:
gecata82 - специалист
Оказа се че преинсталацията не е достатъчна защото вируса си остана и сега права некакви невазможни неща за да го махна но благодаря за мнението, и не съм от София, малко по на югозапад съм -БЛАГОЕВГРАД(маке) :o :o
petromaniq - специалист
Стига си се мъчил!! Колегите ясно ти казаха - закачи диска на комп. с действаща антивирусна програма, сканирай го, сейфай си информацията и инсталирай джама наново! Какви са тези преинстралации :? - луда работа. Аз знам едно инсталация, която си включва формат на дяла и започваш на " чисто ". И не забравяй!!! Първата работа след инстал. зареди и активирай антивирусна програма! А акио ти е жал за хроното на скайп ...... копирай си на другият дял папките от ( C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data ) Skype & Skype PM, които след подсигуряване копираш в новия джам - и си готов.Успех!!! :)
PolariS - специалист
Този вирус не позволява и зареждане в Safe mode, освен това файлове на вируса има и в главна директория на другите дискове, закача се и на флашки които се свързват към заразения комп. Преди няколко дни ми попадна заразен от тази гад комп и я опознах набързо. Четенето на форуми не помогна много освен да разбера че става въпрос за сериозна зараза. Нямаш сейф мод, антивируса (Symantec Antivirus) не действа, сканиране през мрежа и интернет не открива нищо, сканиране с Линукс пакети откриват вируси, изтриват ги, но последствията за системата остават, не може да се инсталира друга антивирусна, прозорците се затварят и на firefox и на internet explorer и на windows explorer, преименувана папка с антивирус пак я разпознава. Няма друго лечение - преинстал и чистене на другите дялове ръчно. Не отваряйте съмнителни или неясни / непоискани файлове по скайп или от e-майл!!!

Тема "сериозен проблем с вирус на компа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: