• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kotanka - помощник
Ето обещаните снимки. Снимани са няколко часа след къпане.

Прикачен файл

Snimki 002a.JPG
Така се задържа "изпотеното" часове наред
Snimki 002a.JPG (19.13 KиБ) Видяна 5261 пъти

Прикачен файл

Snimki 004a.JPG
Малко е размазана, ама ще ме прощавате :)
Snimki 004a.JPG (14.7 KиБ) Видяна 5261 пъти

Прикачен файл

Snimki 010a.JPG
Тук на места е изсъхнало, на места не..много не се разбира от снимката :)
Snimki 010a.JPG (13.72 KиБ) Видяна 5261 пъти

Прикачен файл

Snimki 012a.JPG
Огледалото е още изпотено.
Snimki 012a.JPG (18.48 KиБ) Видяна 5261 пъти
ebahti - майстор
лично на мен не ми пука ама ич за коклко време ми съхне банята...амаа теб ако те дразни- земи си 1 памучно парцалче и за 2минутки ш я изсушиш :-D
te_dda - специалист
:-D :-D :lol: ...ами смея се , но по принцип е така...имам една шашава приятелка, която след всеки ходи с парцала и бърше не само пода,но и стените :)
silllveto - Майсторица
В апартамента нямам прозорец в банята, нямам вентилатор, отварям си спокойно вратата, нямам мухъл, банята съхне супер бързо. Плочките са ми гладки, на пода обаче не. Банята е мн топла, когато има парно съхне по-бързо. Обяснявам си проблемът ти с това, че може да не е достатъчно топла.
В къщата банята ми съхне доста бавно и има прозорец, немалък. Но пак не мисля, че проблемът е в плочките. Просто там е по-студено и по-влажно, въпреки изолацията има външна северозападна стена.

Не знам защо тук всички са противници на отварянето на вратата на банята след къпане. Лятото няма проблем, заради по-голямата циркулация на въздух, а зимата парнтото доста изсушава въздуха.
Причина за задържането в плочките може да се търси, само ако нещо са дефектни, но се съмнявам твоите да са такива.
ArturDent - Почти Безобиден
Силве това дето си го изписала е т.нар. точка на оросяване.

По същия начин се обяснява и защо имаш конденз на дограмата...
mim - специалист
предишните собственици на апартамента ни нямаха вентилатор в банята, а само декоративна решетка на отвора
в резултат шкафът в банята беше цъфнал и дори гардеробът в коридора беше се нагънал като брейкаджия

сложихме вентилатор - средна хубост, ако не греша 120куб./час със забавено изключване (спира да върти 10 мин след изключване от ключа), вързан с лампата, т.е. винаги при светване се включва

прозорци няма
вратата стои нонстоп отворена (заради котките)
нямаме конденз по прозорците в стаите
апартаментът е епк, само бетон
цялата баня е във фаянс освен тавана - пръскана мазилка
банята изсъхва бързо, е минаваме 1 моп след къпане по пода заради котките, но банята съхне осезаемо бързо, мъжО се бръсне и при по-малко от 1/2 час след къпане
парно там не пускаме, но температурата е около 21 градуса сега през зимата, преди пускане на душа
kotanka - помощник
Ние имаме една голяма външна стена, която не е изолиранаи от там става мазалото. Преди ремонта имахме яко мухъл, нямахме вентилатор и постоянно седеше отворена вратата. Та сега с това бавно съхнене очаквам пак мухъл, просто при такава висока влажност, друго не може да се очаква.

Затова ми е проблем бавното съхнене, иначе и на мен нямаше да ми дреме за колко бавно съхне банята :-D
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със задържане на водата в нова баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: