• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
Тани - модератор
Според мен само на фиг.2 е излишен единия знак! Другите са ОК. Но или знаците са грешни или кръстовищата , защото знаците не отговарят на кръстовищата нарисувал си Т образни кръстовища , а знаците са за + образни! А иначе колкото по-информативни са табелите , толкова шанса за грешно интерпретиране от страна на шофьорите е по-малък и съответно риска от катастрофи също. Както се видя от съседната тема viewtopic.php?f=36&t=38938 , дори когато шофьорите знаят правилника могат да интерпретират ситуацията по различен начин !Затова не смятам , че повечето знаци и светофари са пари хвърлени на вятъра. Човешкото здраве и живот са по-ценни от някакви пари , които ако не се вложат в знаци ще идат в джоба на някого!
marian1 - майстор
Тц - не е излишен, не сте се сетили - знака е задължителен и указва посока - в случая изключва обратен завой!
Johny - майстор
При първата картинка долният знак показва че главният път е на дясно и ако е решл да кара направо, то трябва да пропусне кола от дяснао на него, ако има такава. В противен случай /позиция 2/ би имал предимство във всички посоки. Всеки ден минавам точно през такова кръстовище до полицията.
Стефко - специалист
При мен не ми излиза картинката. Може ли някой да оправи проблема.
Тани - модератор
При мен си се вижда ще я кача наново:

Прикачен файл

Znaci.jpg
Znaci.jpg (28.65 KиБ) Видяна 4599 пъти
fox_vt - майстор
Такаа я да си кажа и аз излишен е знака на втората картинка и по точно знака за предимство,и е излишен щото не се знае кой е пътя с предимство изобщо.На първата картинка знака показва че си с предимство а другия показва къде отива пътя с предимство защото ако го няма тоя отдясно ако иска да завие наляво ще трябва да пропусне дясно стоящия а така той си е уведомен че е на път с предимство.Третата картинка е същото кръстовище но от другата страна там се иска да се осигури предимство и е указано кой е пътя с предимство.
Johny - майстор
fox_vt написа:
Такаа я да си кажа и аз излишен е знака на втората картинка и по точно знака за предимство,и е излишен щото не се знае кой е пътя с предимство изобщо..
Показва на движещият се срещу знака, че той е с предимство, а не онзи, който идва от дясно или прави ляв завой отсреща.
marian1 - майстор
Е как ще е излишен на втората картинка и знака с предимство? Нали ако идваш от дясно и трябва да завиеш на ляво и кръстовището е нерегулирано - ще отнемеш предимството на този който идва от ляво ( отдолу - по пътя с предимство в случая) .... я малко почетете повече деее
8180 - майстор
Тани,
Беше доста трудно да се намерят най-точните изображения, пък и не го намирам за съществена забележка в случая.
Това ми беше идеята:
Тани написа:
А иначе колкото по-информативни са табелите , толкова шанса за грешно интерпретиране от страна на шофьорите е по-малък и съответно риска от катастрофи също.
Писал съм го в темата по-горе (имам и 1-2 грешни изречения, показани от Инспо), но продължавам да смятам, че СИТУАЦИЯ 1 и СИТУАЦИЯ 3 от тази тема куцат точно по отношение на информативността, въпреки материалната си разточителност.
За Сит. 3 е очевидно - табелата нищо не помага. Ти си на път без предимство, ЕДИНСТВЕНИЯТ ДРУГ е с предимство и чакаш със/без табелата идващите по него.

Сит.1, точно и заради другата тема, е дори вредна. Приближаваш път отдясно, оглеждаш се за МПС там, пътем виждаш знака "разрешаващ" да преминеш пръв, после виждаш и табелата, която ти "го забранява", ако там има някой - връща те на първото възприятие (и правило на десния).

Ако толкова искаха да са категорични информативно - забиват по един триъгълник (стоп) на дългата страна и един квадрат на късата и всичко "спи" - ясно, категорично и еднозначно, без възможности за коментар дори от недобре знаещите Правилника и независимо от броя на моментните участници, какво възнамеряват и накъде точно е "главният път".
Отделно 3 табели спестени (май са по 50-60лв.), или...
fox_vt - майстор
Johny написа:
fox_vt написа:
Такаа я да си кажа и аз излишен е знака на втората картинка и по точно знака за предимство,и е излишен щото не се знае кой е пътя с предимство изобщо..
Показва на движещият се срещу знака, че той е с предимство, а не онзи, който идва от дясно или прави ляв завой отсреща.
А коя е улицата с предимство тогава като имаш движение в двете посоки?Нали улицата с предимство има две платна като другото платно пак е с предимство но накъде е пътя.Пак казвам един от двата знака на фиг 2 е излишен няма как да имаш 2 улици с предимство.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Пътни знаци !?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: