• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Духалката ще е един вид катализатор при затоплянето на кубатурата на помещението -един вид лъжичката която разбърква чая .
AntonBM - специалист
Rumnikkk, не е добра тази идея.
При изключен вентилатор тази PVC-тръба ще пречи на естествената вентилация (конвекция) на радиатора. Т.е., ако си сложиш такова нещо то трябва задължително да работи, спреш ли го без да го демонтираш ще пречи.
Насков по принцип е прав, но само за случая когато радиатора е част от локална отоплителна инсталация. Ако параметрите на топлоносителя са константни (както е при централните отоплителни инсталации) с монтаж на вентилатор за принудителна вентилация ще се повиши топлинната мощност на радиатора.
filmatoplo - майстор
Нека пробва и да каже ефект има ли .Обаче веднъж на един хотел се запали вентилатор за баня и направи голяма беля добре че при стапяне на ппр тръба изгаси огъня .Тоест без надзор да не се оставя такива видове вентилатори .
kok - специалист
с какви радиатори е ??? ако е с панелен радиатор от компютър системни вентилатори ще станат идеално 12v може и с някое зарядно да ги захранва а и са безшумни и струват 6-7лв
rumnikkk - специалист
Радиаторът е панелен и е част от домашно локално парно.Идеята ми за това е по-бързо затопляне на помещението.При електрическите радиатори ,тези който са с духалка пречупват по бързо въздуха от колкото другите.А вентилатора ще се включва автоматично щом е включена помпата за циркулация на водата в системата.
filmatoplo - майстор
Продавам сняг , ако някой иска пращам -само да ми върнете бурканите после :lol: Дървата ми не се виждат 30-40 санта сняг -опа човек от Варна искал един тир да му пратя че там нямало :-D
fbr - майстор
Тира дойде.
zhivko83 - специалист
Ами аз не съм искал от тировете ! ( Добрич ) :lol:
chapara - майстор
Ефекта с обдухването е поразителен,повярвайте 5 година съм така .С една малка подробност че съм с чугунени шестколонни радиатори.Е пускам обикновен вентилатор -мощен,на централно парно съм.За половин час помещението става баня(стаи 4-4.50-3.20м.).Направи няколко проби за да се убедиш в ефекта и действай :roll: :wink:
Spokoiniq - майстор
Мой приятел се принуди да монтира на 2-3 ребра алуминиеви по един 8см вентилатор от компютърни захранвания(2$ парчето, тихи уж някакви), защото при централно парно и вентила на макс не грееше достатъчно, разликата е огромна!С малко трафче и някаква врътка за реглаж на оборотите е направил.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Радиатор на парно - духалка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: