Най - вълнуващия въпрос зимно време.
8180 - майстор
Колеги,
Бих помолил първо да се удостоверите, че питащият разбира какво пита и какво му отговаряте
- не е шега работа, а питащият (засега звучи) ОПАСНО НЕКОМПЕТЕНТЕН (да не го приема като обида).
Само Inspo повдигна въпроса каква е печката !!??
Работила ли е? Като е нова, нещо линк към модела, да се ориентират колегите? Кога и защо е спряла? Как се пали? Нещо сменяно ли е? На закрито ли е? И т.н.
Вероятно ще се смеете, но по норматив в БГ се изисква някой от домакинството да е преминал курс за обучение с такива уреди - аз не съм. :sad:

П.П. Бих заключил/изтрил темата, но не вярвам с това да потуша експериментаторския дух на колегата, та я оставям, като Ви моля (него също) да отчетете забележката.
kuuuuuul - майстор
отвих маркуча на вентила
изкарах само бутилката и вентила на терасата и испусках въздух или газ само като връткам това отгоре на вентила
на отворено положение си изпусла на затворено си затваря
какво мога да направя друго с този вентил ?[/quote]

Правилно си изпробвал вентила на терасата,остава проблема да е в печката ако е в гаранция занеси я в сервиза.
Правилното палене на такава печка е като натискаш и задържаш копчето за около 3-4 секунди/докато излезе въздуха от маркуча/ след това бързо пускаш и натискаш за да се запали при неуспех повтаряш,ако всичко е наред трябва да се запали.Изгасването става от вентила като спреш газта.
Дай снимка или модел да видиме какви точно копчета има.
tinalex - специалист
Колега,развий дюзата от която излиза пламъка и продухай цялата система да излязат боклуците.Обикновено се запушва по-бавно,но явно си намерил кофти газ.А също така има определено съотношение пропан към бутан в зависимост от сезона.Ако пълниш където и да е,може да попаднеш и на "лятна газ"-малко по-трудно се изпарява.Другият вариант е да топлиш бутилката,но по-добре недей.
sian - специалист
MERLIN написа:
Имам си аз газове печка теси почти новичка.
за втори път ми се случва да немога да я запаля.
значи първия път изпуснах почти половин бутилка навън и запали но сега тоя номер не минава.
като запали веднъж работи чудо но наложи ли се да сменя бутилката и край.
какво ли неправих
клатих бутилката, после я изкарах на терасата и изпуснах от нея газ свистя има няма 15 минути. само въздух излиза не е течно както си мисля че трябва да бъде а като я наведа излиза и течност.
и наклонена я поставях ама пак непали.
опитах да я запаля с кибритена клечка но определено на дюзичката не излиза газ.
това горе регулатора натиснат или не все тая.
държах го натиснат 10 минути викам си сигурно газта да избута въздуха ама същата работа.
някои имал ли е подобен проблем.
и къде според вас да търся пролема в бутилката или във печката.
Посети някой сервиз , вземи печката комплект с бутилка и вентил.
http://tesy.com/service_household_bg.php
Иначе рискуваш да те посетят от:
http://www.bgfire.org/
yurig - специалист
Като гледам съветите най-добре е темата де се заключи докато човека е още жив.
Добре да кажем че несъм идиот.
Печката е теси и си работи обикновенно.
Почти винаги когато сменям бутилка пали трудно с новата.
СМеням ли бутилка и започва кошмара.
печката е теси и би трябвало да е много просто устроена.
Един регулатор горе и три тръбички овеждащи газта до долу при трите отоплителни пити.
разглобих аз джаджата и разбрах че каз изобщо не стига на никакво положение в долниа краи на тръбичките.
развих ги и отгоре и надуваики рабрах че нито една тръбичка не е запушена.
маркуча е наред и редуцил винтила е наред.
значи остана тази врътка дето незнам как се казва с трите отвора дето е разпределител и дето я натискам при запалване.
сега разглеждам как се разглобява таз джаджа но няма от какво друго да е.
LazarGanev - "Велик майстор"
Проблемът ти е много елементарен - като сменяш бутиките маркучът се изпразва, гълта въздух и после през дюзите трудно се обезвъздушава. Трябва да пуснеш и трите дюзи и да си упорит в чакането докато ти замирише на газ. Другият вариант е да свалиш някоя дюза, ако може, за да се обезвъздуши по бързо.
Абе чаите да ви кажа сега кво напраих
та поне ако гръмне да знам от какво е гръмнала :)
Хах
Значи като тръгнах да разглобявам регулатора с врътката и по едно време видях че от долу има някакъв кабел меден който отива чак до запалката и е на някаква пружина.
Отвих го и чух как започна да испуска газ.
завих го проветрих и печката запали.
вътре в него има някаква джаджа с едина пружинка която незнам за какво служи.
ralev - специалист
това е предпазен термо клапан, като загасне пламъка спира притока на газ
Transporterr - специалист
да, като истине и се затваря. явно е повреден

Тема "Немога да си запаля газовата печка :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: