• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Илиян Илиев™ - майстор
Ми те май всички климатици са така. Едни замръзват на 0, други на -5 и така нататък. Зависи кой за къде е произвеждан. Моя примерно на 6-7 градуса замръзва, ако е влажно времето иначе при сухо на 5 се справя. При минусови температури изобщо не го и пускам.
moimoimoi - майстор
след като спре процеса на размразяване след това колко време си го изчаквал да работи?
нали като влезе в размразителен режим все едно си го пускал на студено ,то и за това ти се затваря шлюза за въздуха
и като свърши размразяването му трябва малко време за да обърне посоката на фреона :? съответно трябва да изчакаш да почне да духа топло
moimoimoi написа:
след като спре процеса на размразяване след това колко време си го изчаквал да работи?
нали като влезе в размразителен режим все едно си го пускал на студено ,то и за това ти се затваря шлюза за въздуха
и като свърши размразяването му трябва малко време за да обърне посоката на фреона :? съответно трябва да изчакаш да почне да духа топло
Значи като започне процеса на размразяване по-принцип трае под 10 мин. и така си подържа градусите-обаче понякога започва да размразява мноооого по дълго може би 20-30 мин незнам точно и през това време се чува как се набират яко обороти на перката все едно ша излита,започва едно съскане от време на време все едно испуска компресия и след това просто шлюза започва да се движи нагоре надолу и климатика не реагира и ако не се рестартира не тръгва.
интересното е че като го рестартирам запчва мноого бързо да духа топло и за некви 5-10 мин си дига градусите ,естествено зависи кога е зациклил,защото ми се случвало в къщи да няма никой и го оставям да бачка и като се прибера от работа и той не бачка ,и тогава му правя рестарт и всичко си идва на мястото,и тва взв да го прави вече по 2-пъти на ден сутрин и привечер.
нямам идея от какво може да е и дали може да се оправи. :?:
Zoro5 - специалист
Прилича като да се ошашавя контролера по време на размразяване. Може и някой датчик да не е наред. Всъщност ти като го рестартираш, го вадиш принудително от режима на размразяване. По-добре питай във форуми за ремонт на климатици (като setcom.bg ). Другото е да има някакви тънкости по настройката, които тукашните майстори не знаят?
muncho - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Ми те май всички климатици са така. Едни замръзват на 0, други на -5 и така нататък. Зависи кой за къде е произвеждан. Моя примерно на 6-7 градуса замръзва, ако е влажно времето иначе при сухо на 5 се справя. При минусови температури изобщо не го и пускам.
:lьge:
Това пък изобщо не е верно.Имам Panasonic от 6 год. и -20градуса да е бачка си супер.Единствено при поредни мъгливи дни/есенно време/ "замръзва" за 10 мин.Но след това 4-6 часа си работи,до следващите 10 мин.Проблема ти е едиствено и само в твоя климатик.Ама не е от напрежението и посоката на вятъра,както ти разправят т.н. тИхници.Ако и те четат от посочената по горе инструкция -оправдавам ги :lol: .За нашата география най-добри климатици са Panasonic и Daikin ,произведени в Малайзия.
И да знаеш - за да определиш какъв климатик ти трябва,като мощност-9,12 и др. ,се изчислява кубатурата на помещението ,а не квадратура.
EDI - майстор
В момента ПАНАСОНИК не, ДАЙКИН да.К@К отдавна не внасят свестни ПАНАСОНИК.за нашия климат НАЙ-ДОБРОТО е на ТОШИБА SAVP и PAVP, тоест ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ И ДАЙСЕЙКАЙ V, от европейските модел, ислед това МИЦУБИШИ ЕЛЕКТРИК с FD инвертора .ДАЙКИН изостанаха за Европа, ако не се смята УРУРУ САРАРА.
Последна промяна от EDI на пет фев 12, 2010 8:24 am, променено общо 1 път.
''И да знаеш - за да определиш какъв климатик ти трябва,като мощност-9,12 и др. ,се изчислява кубатурата на помещението ,а не квадратура.''[/quote]

Да прав си много си прав-за кубатурата,но на мен въпроса ми беше може ли някой да помогне с сериозен техник или фирма която да се заеме с този климатик и да го оправи ,единственото което разбрах е че има проблем в платката на вътрешното тяло и понеже е стар модел трудно може да се намери такава част.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с климатик sanyo kx28n-чисто японски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: